Είναι από τα εστιατόρια που έκαναν ωραία δουλειά πάνω στην ελληνική κουζίνα και στεναχωρηθήκαμε όταν μάθαμε ότι δεν θα ξανανοίξει. Η «Καλλίστη», την ιστορία της οποίας άρχισε να γράφει το 1993 ο Τίμος Πετρίδης –πρώτη σεφ του μαγαζιού ήταν η Νένα Ισμυρνόγλου–, παρουσίασε πολλές γευστικές προτάσεις δεμένες με τις ντόπιες γεύσεις και υλικά και διοργάνωσε πολλές ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Η ομάδα που το ανέλαβε τα έξι τελευταία χρόνια μετονομάζοντάς το σε «Καλλίστη Γεύσις», η Ευδοκία Φυλακούρη, η Νίκη Τρέσσου και ο Μανόλης Ξανθάκης, συνέχισε με το δικό της στιλ μαγειρικής και σέρβις, κρατώντας το πρόσημο διακριτά ελληνικό. Θα μας λείψει. Όσον αφορά τώρα τα νέα πλάνα του δίδυμου της κουζίνας, μια που όταν κάτι τελειώνει (καλό είναι να) ξεκινάει κάτι άλλο, θα σας πούμε σε λίγο καιρό που θα οριστικοποιηθούν.
Τίτλοι τέλους για την «Καλλίστη»
Είναι από τα εστιατόρια που έκαναν ωραία δουλειά πάνω στην ελληνική κουζίνα και στεναχωρηθήκαμε όταν μάθαμε ότι δεν θα ξανανοίξει.