Το high tea των θαυμάτων!

Η «Μεγάλη Βρεταννία» παρουσίασε με ένα ευρηματικά παραμυθένιο event την Τετάρτη 22/10 την τελετουργία του απογευματινού τσαγιού που σερβίρεται, παραδοσιακά, στο «Winter Garden».

Το high tea των θαυμάτων!

Η «Μεγάλη Βρεταννία» παρουσίασε με ένα ευρηματικά παραμυθένιο event την Τετάρτη 22/10 την τελετουργία του απογευματινού τσαγιού που σερβίρεται, παραδοσιακά, στο «Winter Garden».

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 1

Φαντάσου να ανοίξεις μια πόρτα και να βρεθείς σε ένα μεγάλο, σπονδυλωτό τραπέζι, κάτω από έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο όπου κρέμεται ένα δάσος από φλιτζάνια και κούπες του περασμένου αιώνα, έχοντας απέναντί σου οθόνες με σεκάνς της κινηματογραφικής «Alice in Wonderland» του Τιμ Μπάρτον. Κι εκτός από τα στοπ καρέ στο καρτουνίστικα διαταραγμένο βλέμμα του Τζόνι Ντεπ, χάρη σε μια μικρή performance των σπουδαστών της σχολής χορού της Λυρικής Σκηνής, τριγύρω σου να κυκλοφορούν η Αλίκη, ο τρελο-καπελάς, λευκά κουνέλια και λουλούδια. Ήμουν ανάμεσα στους λίγους τυχερούς που ήπιαν την Τετάρτη 22/10 το τσάι τους σε συνθήκες real time παραμυθιού, πλαισιωμένο από αφράτα κέικ, fingerfood, scones με σταφίδα, clotted cream, σπιτικές μαρμελάδες, και μικρά χαριτωμένα γλυκάκια και πραγματικά νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικό στη «Μεγάλη Βρεταννία» να διοργάνωναν τέτοια τεϊο-κεντρικά μαγικά events πιο συχνά.

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 2

Το «Winter Garden» πάντως, με τα υπέροχα ταβάνια, τους σκαλιστούς καθρέφτες, τα μάρμαρα, και τις άνετες old fashioned πολυθρόνες, δίνει ικανή αφορμή να τρατάρεις τον εαυτό σου λίγη μαγεία, ακόμη και χωρίς την λογοτεχνική υπογραφή του Λιούις Κάρολ. Με την περίτεχνη, τελετουργική συνήθεια της βρετανικής αριστοκρατίας που ακούει στο όνομα «afternoon tea» να σερβίρεται καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις οκτώ το βράδυ, Εnglish Breakfast, Earl Grey, Darjeeling, Granny’s Garden, Fancy Sencha, Vanilla, Chamomile και Assam έρχονται σε υπέροχα σερβίτσια^ αγκαζέ με σαντουιτσάκια με καβουρόψιχα και αγγούρι, με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού, με egg salad και με ροζμπίφ, εκείνα τα φρεσκοψημένα scones που λέγαμε, τις σπιτικές μαρμελάδες τους ξενοδοχείου και μια σειρά από χαριτωμένα μικρά γλυκάκια με την επιμέλεια του pastry chef του ξενοδοχείου Ευγένιου Βαρδακαστάνη.

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 3

Το απογευματινό τσάι της Μεγάλης Βρεταννίας με όλα του τα συνοδευτικά κοστίζει € 28 κι αν βάλετε στην σοφιστικέ εξίσωση κι ένα ποτήρι σαμπάνιας ανέρχεται στα € 38. Τελευταία τείνουμε να την εξοστρακίζουμε την πολυτέλεια, αλλά λίγο self pampering, έστω και κατ’ εξαίρεση δρα επουλωτικά, πόσο μάλλον όταν η καθημερινότητα έχει πιο ζόρικα λαγούμια από αυτό της Αλίκης.

Το high tea των θαυμάτων! - εικόνα 4

photo credit: Studio Panoulis

Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Πλατεία Συντάγματος, 2103330000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.