Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο

Χαλαρά, φιλόξενα, επικοινωνιακά, με τις κάβες τους φορτωμένες, τα wine bars της πόλης δεν θέλουν και πολύ να σε πείσουν να πατήσεις ένα stop. Διαλέγουμε τέσσερα, καθένα με το δικό του winestyle, κι εσείς κανονίζετε την οινική σας πορεία.

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο

Ξεκίνησαν από το κέντρο, συνέχισαν σε διάφορα σημεία της πόλης κι όλο και πληθαίνουν. Χαλαρά, φιλόξενα, επικοινωνιακά, με τις κάβες τους φορτωμένες, τα wine bars της πόλης δεν θέλουν και πολύ να σε πείσουν να πατήσεις ένα stop και, αφήνοντας για λίγο τις δραστηριότητες της ημέρας στην άκρη, να φορέσεις το χαλαρό σου προφίλ και παραγγείλεις, παρέα με τους φίλους σου ή το έτερον ήμισυ ένα ποτήρι κρασί, μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών ή μια παρτίδα από συνοδευτικά μεζεδάκια. Διαλέγουμε τέσσερα, καθένα με το δικό του winestyle, κι εσείς κανονίζετε την οινική σας πορεία.

Oinoscent

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 1

Χάρη στη θέση του κάπου μεταξύ Συντάγματος και Πλάκας ελληνικό και ξένο κοινό κι η λίστα του –σημειωτέον, αλλάζει κάθε μήνα- έχει επίσης mixed λογική, συνδυάζοντας ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Μοντέρνο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο χειμώνα καλοκαίρι, συνδυάζει ποτήρια και μπουκάλια κρασί με ποικιλίες, σαλάτες, τάρτες. Αγαπά ιδιαίτερα τις γευσιγνωσίες (τη μία μπορεί να δοκιμάζεις Νάουσες και Νεμέες και την άλλη γαλλικά Sancerres) και τα οινικά events και σου δίνει πολλές αφορμές για να φύγεις με κάποιο κρασί για το σπίτι. Λειτουργεί και ως κάβα άλλωστε.

By the glass

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 2

Θα το βρεις στρίβοντας από τη Φιλελλήνων στο ύψος της Ρώσικης εκκλησίας. Μπορείς να κάτσεις στα εξωτερικά σαλονάκια κάτω από τα μεγάλα φανάρια της ατμοσφαιρικής στοάς Ράλλη, σε κάποιο από τα τραπέζια ή στον μεγάλο πάγκο στην περιφέρεια της ξύλινης μπάρας. Οι ετικέτες είναι πολλές, τα ποτήρια επίσης και οι επιλογές των 25, 75 και 150 ml σε προτρέπουν να εξερευνήσεις πολλά και διαφορετικά πράγματα, βάζοντας δίπλα και κάποιο ωραίο μικρό πιατάκι. Αν θέλεις έξτρα πληροφορίες ή οδηγίες, οι σομελιέ του είναι καλοί «πλοηγοί».

Vintage

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 3

Είναι κομψότατο, με αύρα γαλλική, και διαθέτει μια εντυπωσιακή κλιματιζόμενη κάβα όπου ξεκουράζονται 230 ελληνικές και ξένες ετικέτες. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι χάρη στο σύστημα Coravin, το wine bar της Μητροπόλεως σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις ακόμη και πολύ σπουδαία κρασιά με το ποτήρι –οι επιλογές σε ποτήρι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις εκατό! Με τι θα τις συνοδεύσετε; Μαρινάτο σολομό, το πεντανόστιμο ιβηρικό χοιρινό, κατσικίσιο τυρί και τριπλοτηγανισμένες τηγανητές πατάτες αλά Blumenthal.

Κλίμα-Κλήμα

Wine bars: τέσσερα σενάρια για την ιδανική after office έξοδο - εικόνα 4

Έχει δυνατό team το ρυθμικό, μοντέρνο, βιομηχανικής αισθητικής wine-bar-resto των Μελισσίων: την μεν λίστα κρασιών έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, το δε μενού ο Χριστόφορος Πέσκιας. Τσιμπολογώντας πιάτα τυριών και αλλαντικών ή να δοκιμάσεις κάποια από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τις κουζίνας. Έχε δε υπόψη ότι το «Κλίμα Κλήμα» διοργανώνει συχνά οινο-γευστικά τετ α τετ, με καλεσμένους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".