Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 1

1. Η entrecote Cafe de Paris ήταν το σήμα κατατεθέν από τότε που οι αδερφοί Σπύρος και Βασίλης Πολυμέρης άνοιξαν το εστιατόριό τους πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα βασικά συστατικά της περίφημης βουτυράτης σάλτσας έφερε ο τότε μάγειρας από το πρώτο «Cafe de Paris» της Γενεύης, στην κουζίνα του οποίου δούλευε προηγουμένως.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 2

2. Από τη σάλα του εστιατόριου, που από το 1999 διαχειρίζονται ο Βασίλης Πολυμέρης και ο γιος του Γιώργος, έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους ο Ντέμης Ρούσος, η Νάνα Μούσχουρη, η Μονσερά Καμπαγέ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μιχάλης Πολατώφ, ο Γιάννης Μόραλης κ.ά.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 3

3. Τα πιάτα που χαρακτηρίζουν την κλασική κουζίνα του «Σπύρος και Βασίλης», εκτός της περίφημης entrecote, είναι η τερίνα φουαγκρά, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν, τα βατροχοπόδαρα προβενσάλ και ο κρασάτος κόκορας (coq au vin). Αν λείψουν, θα γίνει... μανιφεστασιόν.

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης» - εικόνα 4

4. Στα σαράντα χρόνια της ιστορίας του έχουν γίνει τρεις ανακαινίσεις – η τελευταία προ πενταετίας. Διατηρεί την ατμοσφαιρική αύρα ενός χώρου με την πατίνα του χρόνου, αλλά την αποδίδει με πιο ανάλαφρους κώδικες, οπότε μην απορήσετε που εκτός από τους σταθερούς πελάτες θα δείτε και τα παιδιά τους ή ακόμη και τα εγγόνια τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.