Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν»

Ο ικανότατος σεφ, με 22χρονη πορεία στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και με τελευταία του στάση την «Αυλή» στο Ρέθυμνο, ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν»

Ο ικανότατος σεφ, με 22χρονη πορεία στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, και με τελευταία του στάση την «Αυλή» στο Ρέθυμνο, ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου της Κηφισιάς.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «Πεντελικόν» - εικόνα 1

Ο χώρος του εμβληματικού για την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή «Vardis» σε λίγο καιρό θα ξανανοίξει αυλαία με νέο πρόσωπο. Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο οποίος ανέλαβε να αναδιαμορφώσει το γευστικό προφίλ του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», σχεδιάζει για το ιστορικό εστιατόριο μια δημιουργική, ντελικάτη απόδοση της κουζίνας της ιδιαίτερης πατρίδας του, και πραγματικά περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την avant-garde προσέγγιση των κρητικών υλικών και της κρητικής γεύσης. Το come back του «Vardis» (;) αναμένεται σε ενάμιση μήνα περίπου, την πρώτη εικόνα αλλαγής όμως θα την δούμε νωρίτερα (λίγο μετά από τα μέσα του Οκτώβρη) στο «La Terasse»: εκεί η γευστική κατεύθυνση θα είναι διεθνούς λογικής, με πιο χαλαρή όψη τα μεσημέρια και fine dining αξιώσεις τα βράδια, με πιάτα όπως χταπόδι αρωματισμένο σε ελαιόλαδο, μαγειρεμένο στους 77c με κρεμμυδάκια, τσακιστές ελιές και πέρλες από ζωμό ή αρνάκι braisé σε ελαιόλαδο με bon bon ρεβιθιού, κρέμα άνυδρης ντομάτας και consommé αρνιού με καφέ.

Photo credit: Athens Art Studio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.