Εκατό χρόνια «Κούβελος»

Έχει κλείσει –και με το παραπάνω– τα εκατό και από την Παρασκευή 26/9 και για εκατό ημέρες ο «Κούβελος» στο Κουκάκι το γιορτάζει με μια σειρά από μελωδικές βραδιές με αύρα παλιάς Αθήνας. Κερνάει δε γλυκάκι και (ελληνικά) κοκτέιλ.

Εκατό χρόνια «Κούβελος»
Εκατό χρόνια «Κούβελος» - εικόνα 1

Εχει κλείσει τα εκατό και από αύριο Παρασκευή 26/9 και για εκατό ημέρες ο «Κούβελος» στο Κουκάκι το γιορτάζει βγάζοντας το πιάνο του στην αυλή για μια σειρά από μελωδικές βραδιές με αύρα παλιάς Αθήνας και κερνώντας γλυκά και (ελληνικά) κοκτέιλ. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά πάει πάνω από ένας αιώνας από τότε που ο πρώτος «Κούβελος» άνοιξε στην οδό Λεμπέση στου Μακρυγιάννη – για την ακρίβεια ήταν το 1908. Αρχικά με λίγα κάρβουνα κάτω από ένα υπόστεγο, ενώ στη συνέχεια και με κατσαρόλες και ταψιά, τοιχογραφίες λαϊκών ζωγράφων και βαρέλια, η ταβέρνα του Γιάννη και του Σπύρου Κούβελου είχε πολλούς πιστούς. Οι παλιοί λένε ότι εκεί εμπνεύστηκε τον διάσημο μεθύστακά του ο Ορέστης Μακρής, από τους μπεκρήδες που κατέβαζαν το ένα μετά το άλλο τα κατρουτσάκια με το Σαββατιανό. Από το 2003 που το κτίριο της ταβέρνας κατεδαφίστηκε, ο «Κούβελος» συνεχίζει την ιστορία του στη Γενναίου Κολοκοτρώνη, έχοντας κρατήσει τη βασική σπεσιαλιτέ του, το «ροζμπίφ» (κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι), κι έχοντας εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του με πολλά νέα πράγματα. Τελευταίες αφίξεις το ψαρονέφρι με φορμαέλα, η αμοργιανή μελιτζάνα και τα πολίτικα μπιφτέκια με τρεις κιμάδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.