Το Μουστάκι

13

Φιλόδοξη και τολμηρή πρόταση με αντικείμενο το κρέας και ενδιαφέρον για το κρασί.

Το Μουστάκι

Φιλόδοξη και τολμηρή πρόταση με αντικείμενο το κρέας και ενδιαφέρον για το κρασί.

Το Μουστάκι - εικόνα 1

Το Μουστάκι είναι ένας χώρος φαγητού, ας πούμε λίγο περίεργος. Με το άκουσμα του ονόματος φέρνεις συνειρμικά στο μυαλό σου έναν χοντρό μουστακαλή ταβερνιάρη. Η πρώτη εντύπωση παρατηρώντας το μαγαζί καθώς ετοιμάζεσαι να περάσεις το κατώφλι του είναι αυτή ενός σύγχρονου χώρου εστίασης με ενδιαφέρουσα αισθητική προσέγγιση. Με την είσοδο στο μαγαζί το κεντρικό πάσο με τις «γρίλιες» ψησίματος από πίσω παραπέμπει σε μοντέρνο σουβλατζίδικο με τους συντηρητές κρασιών και το πατάρι με τα μεγάλα τραπέζια και λοιπά στοιχεία να το διαψεύδει.
Για να μην σας κουράζω το «Μουστάκι» είναι ένας σύγχρονος χώρος φαγητού με ρίζες μοντέρνου σουβλατζίδικου και τολμηρές προσθήκες που τελικά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα διευρυμένο κρεατοφαγικό στέκι το οποίο δεν περιφρονεί τα βασικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας αλλά επιχειρεί και τα καταφέρνει να την ανοίξει γευστικά.

Το Μουστάκι - εικόνα 2

Το menu κάνει μια μετρημένη πρόταση η οποία δίνει πέντε επιλογές ορεκτικών και άλλες τόσες σε σαλάτες. Το σύνολο, αν κρίνω από τα γεμιστά φρέσκα μανιτάρια (φέτα, ντομάτα, λούντζα) και από τη σαλάτα (ρόκα, δυόσμος, σύκα, σος βαλσάμικο και ζεστό κατσικίσιο τυρί), είναι ενδιαφέρον και με το παραπάνω θα έλεγα. Σε ό,τι αφορά τα κύρια πιάτα οι προτάσεις περιλαμβάνουν καρέ αρνιού, πανσέτα, μπριζόλα κ.λπ. όλα σε συνθέσεις (συνοδευτικά κ.λπ.) που παραπέμπουν σε εστιατόριο κρέατος. Η μοσχαρίσια μπριζόλα που δοκίμασα (πολέντα, μανιτάρια σέσκουλα με ντομάτα) είχε τόσο συν όσο και πλην. Στα πρώτα ανήκουν το τρυφερό κρέας και τα σέσκουλα. Στο δεύτερο η σχετική έλλειψη γευστικού βάθους στο κρέας. Τέλος, στα επιδόρπια χρειάζεται κάποιος εμπλουτισμός. Ο κορμός σοκολάτας με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βερίκοκου παρουσιάζει απλά ένα σχετικό ενδιαφέρον.
Πριν συνοψίσω θα αναφερθώ στη winelist. Είναι μικρή, το επιβάλλει άλλωστε το είδος του μαγαζιού, υποστηρίζεται όμως από ανθρώπους με φιλοδοξίες στο θέμα οι οποίοι υπόσχονται οινικές εκδηλώσεις και λοιπά δρώμενα σχετικά με το κρασί. Σε ό,τι αφορά τις «ρίζες», το «Μουστάκι» προτείνει και κλασικά σουβλάκια (κοτόπουλο, μοσχάρι, κεμπάπ) ευμεγέθη, με σωστό ψήσιμο και γευστικά επαρκή. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω οδηγεί στη διαπίστωση ότι το «Μουστάκι» προτείνει ένα καλό φαγητό με αδυναμίες αλλά και με πολλές δυνατότητες εξέλιξης αρκεί να γίνει μια μικρή σχετικά προσπάθεια. Απευθύνεται σε όλους όσους κατοικούν ένθεν και ένθεν της λεωφόρου Πεντέλης από το Χαλάνδρι μέχρι και το βουνό. Μπορεί όμως αν το θελήσει να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια.

Τιμή/άτομο: 20-30€

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια