Περνάς το κατώφλι του στη Σίνα και τσουπ, διακτινίζεσαι στη La Rambla.
Αυτό το νεοφερμένο εστιατόριο υποστηρίζει Mπάρτσα, «φοράει» ανάμεσα στις ισπανικές αφισέτες στους τοίχους του και μια προκήρυξη της Καταλανικής Δημοκρατίας του 1931 υπογεγραμμένη από τον Francesc Macia, κι εμπνέεται για το λογότυπό του από τους Castellers –εκείνους τους χαρακτηριστικούς ακροβάτες που σχηματίζουν ανθρώπινους πύργους. Η κουζίνα του «Τaverna Catalana» έχει κι αυτή ευδιάκριτη στάμπα Καταλονίας, κι ήδη έχουμε στα άμεσα πλάνα μας ένα «τριπάκι» με pa amb tomaquet (ψωμάκια με φρέσκια ντομάτα, άνθος αλατιού, βασιλικό και ελαιόλαδο), fricando catala (μοσχάρι κατσαρόλας με sofregit, picada και κρασί, άγρια μανιτάρια και πουρέ πατάτας) ή ένα φουρνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με καπνιστή πάπρικα και γαλλικές πατάτες. Από ό,τι μάθαμε, σερβίρουν crema Catalana σε δύο εκδοχές, ενώ περιμένουν και μπίρες από τη βαρκελωνέζικη μικροζυθοποιία Cerveza del Montseny, κι εκτός από τα ελληνικά, που ήδη διατίθενται, και καμιά εικοσαριά καταλανικά κρασιά. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.