«La Taverna Catalana»: Λες και πήγες Βαρκελώνη

Περνάς το κατώφλι του στη Σίνα και τσουπ, διακτινίζεσαι στη La Rambla.

«La Taverna Catalana»: Λες και πήγες Βαρκελώνη

Περνάς το κατώφλι του στη Σίνα και τσουπ, διακτινίζεσαι στη La Rambla.

«La Taverna Catalana»: Λες και πήγες Βαρκελώνη - εικόνα 1

Αυτό το νεοφερμένο εστιατόριο υποστηρίζει Mπάρτσα, «φοράει» ανάμεσα στις ισπανικές αφισέτες στους τοίχους του και μια προκήρυξη της Καταλανικής Δημοκρατίας του 1931 υπογεγραμμένη από τον Francesc Macia, κι εμπνέεται για το λογότυπό του από τους Castellers –εκείνους τους χαρακτηριστικούς ακροβάτες που σχηματίζουν ανθρώπινους πύργους. Η κουζίνα του «Τaverna Catalana» έχει κι αυτή ευδιάκριτη στάμπα Καταλονίας, κι ήδη έχουμε στα άμεσα πλάνα μας ένα «τριπάκι» με pa amb tomaquet (ψωμάκια με φρέσκια ντομάτα, άνθος αλατιού, βασιλικό και ελαιόλαδο), fricando catala (μοσχάρι κατσαρόλας με sofregit, picada και κρασί, άγρια μανιτάρια και πουρέ πατάτας) ή ένα φουρνιστό φιλέτο μπακαλιάρου με καπνιστή πάπρικα και γαλλικές πατάτες. Από ό,τι μάθαμε, σερβίρουν crema Catalana σε δύο εκδοχές, ενώ περιμένουν και μπίρες από τη βαρκελωνέζικη μικροζυθοποιία Cerveza del Montseny, κι εκτός από τα ελληνικά, που ήδη διατίθενται, και καμιά εικοσαριά καταλανικά κρασιά. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".