Eίσαι για ένα κυριακάτικο brunch;

Κάπου ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, σε αβγά ποσέ και burger, σε καφέ και Bloody Mary, το brunch είναι πλέον καθιερωμένη συνήθεια, κι εμείς την κάνουμε ειδική κατηγορία στους οδηγούς του «α».

Eίσαι για ένα κυριακάτικο brunch;

Κάπου ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, σε αβγά ποσέ και burger, σε καφέ και Bloody Mary, το brunch είναι πλέον καθιερωμένη συνήθεια, κι εμείς την κάνουμε ειδική κατηγορία στους οδηγούς του «α».

Eίσαι για ένα κυριακάτικο brunch; - εικόνα 1
Από το brunch του «New Taste»

Η εξίσωση έχει ως εξής: breakfast + lunch = brunch. Μπορεί η Αθήνα να μην είναι ακριβώς Νέα Υόρκη ή Λονδίνο, αλλά αν την Κυριακή (κι εδώ που τα λέμε όχι μόνο την Κυριακή, γιατί ορισμένα εστιατόρια σερβίρουν brunch κι άλλες μέρες), αντί να τυλιχτείς στα σεντόνια χουζουρεύοντας για όσο πάει, αντί να πιάσεις πόστο απέναντι από την τηλεόραση παρέα με τον καφέ και το μπολ με τα δημητριακά ή αντί να αρχίσεις το μαγείρεμα αποφασίσεις να ντυθείς και να βγεις για brunch, προοπτικές υπάρχουν αρκετές. Κι όσο πάει γίνονται και πιο δημοφιλείς. Το μενού διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση, κι εκεί έξω θα βρεις να κυκλοφορούν αβγά ποσέ και huevos rancheros, tartines και πίτες, burgers και πίτσες, καφές, τσάι και κοκτέιλ, με νόστιμη, κοινωνική διάθεση για side dish. Ρίξε μια ματιά στα brunch της πόλης εδώ, στην καινούργια ειδική κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του «α» και μετά αποφασίζεις ποιο προτιμάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.