Τραβόλτα

14

Αξιοσημείωτος χώρος για ψαροφαγία με κλασικές αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις που επιβάλλουν την επίσκεψη.

Τραβόλτα

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €70

Αξιοσημείωτος χώρος για ψαροφαγία με κλασικές αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις που επιβάλλουν την επίσκεψη.

Τραβόλτα - εικόνα 1

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για ένα μαγαζί που βρίσκεται στο Περιστέρι και ονομάζεται Τραβόλτα (από το όνομα του γνωστού ηθοποιού που έγινε διάσημος από τη συμμετοχή του σε γνωστές μουσικοχορευτικές ταινίες) είναι ότι έχει σαν αντικείμενο την ψαροφαγία. Για την ακρίβεια μάλιστα ότι είναι και ένα από τα καλά ψαρομάγαζα του λεκανοπεδίου. Ο χώρος είναι απλός και θυμίζει μια αναβαθμισμένου ύφους ταβέρνα με διακόσμηση που τονίζει την θαλασσινή κατεύθυνση. Δίχτυα, πυροφάνια για φωτιστικά, μεταλλικά καλάθια ψαρέματος και άλλα συνθέτουν ένα σύνολο αρκετά ευχάριστο σε συνδυασμό με την μικρή αυλή που περικλείεται από φυτά. Παράλληλα περνάνε με σαφήνεια το μήνυμα για το περιεχόμενο του καταλόγου.

Ας έρθουμε όμως και σε αυτό. Η εικόνα, εκτός από τα «λογάκια» που συνοδεύουν τα αναφερόμενα πιάτα, έχει ως εξής. Από τα εικοσιοκτώ ορεκτικά που προτείνονται πραγματική θάλασσα (και παρασκευή εν οίκω) «μυρίζουν» περίπου τα δώδεκα. Ο αριθμός είναι μάλλον μικρός για μια ψαροταβέρνα με απαιτήσεις όπως ο Τραβόλτα. Επιπλέον υπάρχει (στα ορεκτικά πάντα) και μια αναφορά που βγάζει μάτι. «Σαρδέλες Lucas» όπου Lucas εστί το όνομα γνωστής κονσερβοποιίας. Είναι προς τιμήν του μαγαζιού ότι έχει το θάρρος και το δηλώνει. Παρά ταύτα, κατά τη γνώμη μου πάντα, η πρόταση είναι «τραβηγμένη» και δεν μπορεί να έχει θέση στον κατάλογο ενός μαγαζιού με αξιώσεις στο ψάρι και στους διάφορους τρόπους παρουσίασής του. Εδώ ο Τραβόλτα είναι αξιοσημείωτα καλός. Από τα ορεκτικά τα τηγανιτά μύδια, ο μαρινάτος γαύρος και το χταπόδι στα κάρβουνα επιβεβαιώνουν τη ρήση για την καλή μέρα που φαίνεται από το πρωί.

Τραβόλτα - εικόνα 2

Το επίπεδο ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι τουλάχιστον στα κύρια. Τόσο τα μαγειρευτά όσο και στο τηγάνι ή τη σχάρα. Στα μαγειρευτά οι μπάμιες με σφυρίδα που δοκίμασα ήταν ένα πολύ καλομαγειρεμένο πιάτο, τόσο ως προς το φυτικό συστατικό όσο και ως προς το ζουμερό και γευστικό χαρακτήρα του ψαριού. Εξίσου καλή ήταν και η ταπεινή και ασυνήθιστη σε καλά μαγαζιά φιλεταρισμένη γόπα στη σχάρα. Σε ό,τι αφορά στο τηγάνι ο μπακαλιάρος του ενός κιλού δεξιοτεχνικά τεμαχισμένος και τηγανισμένος ήταν σπουδαίος χωρίς λαδίλες και με τρυφερή σάρκα κάτω από την κρούστα. Πολύ καλά (με βάση το είδος του μαγαζιού) είναι και τα επιδόρπια. Το σου μανταρίνι (από το Pastry Family) είναι πολύ καλό κάτι που φαίνεται και από την προέλευσή του. Ανάλογα καλό είναι και το γαλακτομπούρεκο που φτάνει στο τραπέζι σε ταψάκι για τέσσερα άτομα.

Με το Τραβόλτα, δεύτερο εγχείρημα μετά το «Base Grill», τα αδέρφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος αποδεικνύουν όχι μόνο ότι ξέρουν να στήνουν μαγαζιά αλλά και ότι έχουν την αίσθηση του τι σημαίνει ποιότητα και γευστική απόλαυση. Όπως και στο κρεατοφαγικό τους δημιούργημα έτσι και εδώ το φαγητό είναι αξιοσημείωτα καλό. Αν και το Περιστέρι είναι μακριά από τις συνοικίες της Ανατολικής Αττικής ή τα Βόρεια Προάστια όποιος αποφασίσει τη μετακίνηση δεν πρόκειται να χάσει.

Πλήρες δείπνο: 30-40€/άτομο, χωρίς το κρασί.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια