«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα

Xάμπουργκερ, χοιρινά φιλετάκια λαιμού, prime ribs και μπόλικο χρώμα στα ψηλά πατώματα των Άνω Πετραλώνων.

«Το Kreas»: Ταράτσα για φίλημα - εικόνα 1

Δεν είναι πολύς καιρός που τα Άνω Πετράλωνα έχουν το κρεατο-στέκι τους. Και είναι και στιλάτο. Το «Κreas» άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού έχοντας την όμορφη ταράτσα ως πρώτο ατού –που δεν είναι και συχνό φαινόμενο στην περιοχή–, με καρέκλες σε χαρούμενα χρώματα, άνετα καναπεδάκια, γλομπάκια και μπόλικες γλάστρες, και ως δεύτερο το φούρνο Josper, ο οποίος ανεβάζει level στο ψήσιμο.
Ξεκίνησα με μια πλούσια και ισορροπημένη πράσινη σαλάτα με σταφύλι, κατσικίσιο τυρί, ηλιόσπορους και ντρέσινγκ με πετιμέζι, στεγνο-τηγανισμένα μπουρεκάκια με παστουρμά και κασέρι, ενώ το τηγάνι επιβεβαίωσαν και τα στικ κολοκυθιού, παρότι το ντιπ με κατσικίσιο τυρί και πελτέ μπορώ να πω ότι τα βάραινε – νομίζω ότι κάτι πιο δροσερό θα τους ταίριαζε καλύτερα. Τα αβγά μάτια με τραγανά πατατάκια, σύγκλινο και πιπεριές ήταν πληθωρική βόμβα νοστιμιάς, το hanger steak ήρθε ψημένο όπως το ζήτησα, αλλά θα επιστήσω την προσοχή σας και στο συκώτι, έξτρα τρυφερό, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να του προσθέτουν μια γλυκιά νότα.

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, 2103247028. Τιμή: € 23-26.

Περισσότερες πληροφορίες

To Kreas

Δημοφώντος 96, Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.