«Feyrouz»: Street food αλά Ανατολή

Ένας πάγκος, ένα ωραίο λαχματζούν –του χεριού- , ένα επίσης ωραίο πεϊνιρλί στο χαρτί και μια οικογενειακή ιστορία, όλα κρυμμένα σε ένα στενάκι κάθετο στην Αιόλου.

«Feyrouz»: Street food αλά Ανατολή

Ένας πάγκος, ένα ωραίο λαχματζούν –του χεριού- , ένα επίσης ωραίο πεϊνιρλί στο χαρτί και μια οικογενειακή ιστορία, όλα κρυμμένα σε ένα στενάκι κάθετο στην Αιόλου.

«Feyrouz»: Street food αλά Ανατολή - εικόνα 1

Ο Σάββας, ο γιος, αφού μας κατατόπισε για όλα (ζύμες, γεμίσεις, συνοδευτικά), έβαλε και μια μεζούρα οικογενειακή ιστορία. Ο πατέρας της κ. Ελένης-Φεϊρούζ τραγουδούσε σε γάμους και γιορτές στην Αντιόχεια. Κάποια στιγμή τραγούδησε και με τη χαρισματική Λιβανέζα τραγουδίστρια, που με τη φωνή της ταξίδεψε την πατρίδα της στον κόσμο. Έτσι προέκυψε το όνομα. Στο μικρό, απλό στέκι τής «εδώ» Φεϊρούζ, σε ένα δρομάκι κάθετο στην Αιόλου, δίπλα σε μια είσοδο πολυκατοικίας κι ένα μαγαζί με κασμίρια, τραγουδάει το ζυμάρι. Παρέα με τα ανατολίτικα ακόρντα του. Μπορείς να πιάσεις πάγκο για ένα γρήγορο και νόστιμο λεπτοκαμωμένο λαχματζούν με κιμά (μοσχαρίσιο, δεν βάζουν αρνί), με ελαφρά πικάντικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, γιαούρτι και πολύχρωμη σαλάτα, τυλιγμένο σε ρολάκι για να μπορείς να το φας στο χέρι. Και η άνευ κρέατος εκδοχή είναι καλή –veggie λαχματζούν–, με καρότο, κολοκυθάκι, πιπεριά Φλωρίνης, λάχανο, κ.λπ. Το δε πεϊνιρλί με σουτζούκι και ντοματούλα, αφράτο, ισορροπημένο είναι επίσης δυνατή περίπτωση. Λέω να επιστρέψω για την πίτα με το ζάαταρ (φτιάχνουν το δικό τους μείγμα). Καρόρη 23 & Αιόλου, Μοναστηράκι, 2130318060.
photo credit: Ίσσαρη Δανάη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.