«Pallas Athena Restaurant»: με θέα την Κοτζιά

Δεν το ξέρουν και πολλοί, αλλά στο ξενοδοχείο «Pallas Athena» της Grecotel κρυβεται ένα νόστιμο εστιατόριο με ωραία βεράντα.

«Pallas Athena Restaurant»: με θέα την Κοτζιά

Έχοντας περάσει το πολύ καλαίσθητο λόμπι του «Pallas Athena Hotel», το οποίο θυμίζει ελαφρώς γκαλερί, θα ανεβείτε στη μικρή βεράντα που βλέπει στην Πλατεία Κοτζιά: από τα ζωγραφισμένα ρολά των καταστημάτων μέχρι το Μέγαρο Μελά του Τσίλλερ και το όμορφο κτίριο του Mario Botta. Όχι ότι το εσωτερικό δεν είναι θελκτικό, έξω όμως τρως με θέα σε μία από τις πιο ωραίες αρχιτεκτονικές συνθέσεις του κέντρου, έχοντας στα αφτιά σου λίγη από τη φασαρία της πόλης (άμα είσαι τέκνο του κέντρου, δεν σε πειράζει). Το φαγητό, σε επιμέλεια του Σάκη Τζανέτου, χρησιμοποιεί πολλά προϊόντα της φάρμας Agreco στο Ρέθυμνο. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα σύγχρονα, με κρητική προφορά, που σε «πιάνει» ήδη από το ξύγαλα με τις αγκινάρες και τους ασκορδουλάκους στην αρχή ή από μια σαλάτα με baby ρόκα, βαλεριάνα, γραβιέρα Κρήτης και απάκι. Συνεχίζει με απλά και νόστιμα σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά και κοτόπουλο, ένα ζουμερό λαβράκι σερβιρισμένο με πράσινα σπαράγγια, πλιγούρι με αβοκάντο, λάιμ και βασιλικό ή ένα πιο ρούστικο αρνάκι από τη φάρμα με δεντρολίβανο και al dente παπαρδέλες. Κάποια προϊόντα της Agreco πωλούνται και στο corner του ισογείου: μαρμελάδα μήλο με πετιμέζι ή μερτόρακη με μύρτα, μανταρινόφλουδα και γαρίφαλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.