Blue Bamboo

13 ↑

Ζωηρό και ρυθμικό bar-restaurant, το οποίο παίζει με ωραία cocktails και Thai κουζίνα. Με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δεν είναι παράξενο που έχει γίνει ήδη hip.

Blue Bamboo

Tηλ:

Τιμές:

€25 - €30

Ζωηρό και ρυθμικό bar-restaurant, το οποίο παίζει με ωραία cocktails και Thai κουζίνα. Με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δεν είναι παράξενο που έχει γίνει ήδη hip.

Blue Bamboo - εικόνα 1

Cool: Είναι άραγε αποτέλεσμα της κρίσης το ότι έχουν δημιουργηθεί τόσο ακομπλεξάριστα μαγαζιά όπως το «Blue Bamboo» στην Αθήνα; Στέκι γειτονιάς, όπου μπορείς να πεταχτείς από το σπίτι (ιδίως αν μένεις κοντά) χωρίς να σκεφτείς τι θα φορέσεις, και ταυτοχρόνως ένα μέρος το οποίο μαζεύει μια μποεμία που σχετίζεται με τη μόδα, το χορό και το θέατρο. Οι πάγκοι και οι καρέκλες από τα ’60s συνυπάρχουν όμορφα, ενώ τα περβάζια έχουν γίνει μπάρες τόσο για ποτό όσο και για φαγητό, οι οποίες γεμίζουν κόσμο. ο χώρος είναι βαμμένος στις αποχρώσεις του μπλε και διαθέτει ανοιχτή κουζίνα, όπου οι Ανατολίτες σεφ εκτελούν τη χορογραφία τους, την οποία βλέπεις και από το ολοζώντανο χαμηλό μπαρ. Το «Blue Bamboo» ανανεώνει το σκηνικό­ των Άνω Πετραλώνων, δημιουργώντας στην ουσία έναν καινούργιο πόλο έλξης στην περιοχή. Δεν είναι απλώς ένα φοιτητικό μεζεδοπωλείο δηλαδή, αλλά ένας χώρος πιο ψαγμένος και πιο hip. Ο κόσμος βγαίνει με άνεση στο πεζοδρόμιο για να κάνει ένα διάλειμμα για τσιγάρο και ξαναμπαίνει για να συνεχίσει το φαγητό του. μπορεί να μην είναι «Bar Guru Bar», έχει όμως κάτι από την αύρα του.
Η Ταϊλάνδη σού κλείνει πειστικά το μάτι: Πολύ συχνά οι απλές προσπάθειες μεταφοράς κάποιας απω-ανατολίτικης κουζίνας στην Αθήνα αποτυγχάνουν να δώσουν την αυθεντική της αίσθηση, κάνοντας συμβιβασμούς που τους βάζουν τρικλοποδιές. Ευτυχώς, η περίπτωση του «Blue Bamboo» είναι διαφορετική. Μπορεί να μη σερβίρει υψηλή γαστρονομία, εδώ όμως τρως ενδιαφέρουσα ταϊλανδέζικη κουζίνα κι επειδή η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πολύ καλή, μπορείς άνετα να βάλεις τον εξωτισμό στην καθημερινότητά σου. Το τρυφερό κοτόπουλο satay το σερβίρουν με δύο πολύ διαφορετικές σάλτσες – την κλασική του φιστικιού με την ανατολίτικη ένταση και μια άλλη αέρινη και πολύ μυρωδάτη. Τα spring rolls είναι πολύ τραγανά, αν και μια σταλίτσα πιο λαδερά, έχουν όμως ωραία γεύση και η γλυκόξινη πικάντικη σάλτσα τους τους ταιριάζει πολύ. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται και τα κρεατένια dumplings, τα οποία βουτάς σε σόγια με κρεμμυδάκι. Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω στέκεται το χοιρινό μαριναρισμένο σε μείγμα five spices. είναι ωραία τηγανισμένο κι έρχεται με πολύ καλή, γλυκο-πικάντικη ξανθιά σάλτσα πασπαλισμένη με σουσάμι. Σπεσιαλιτέ όπως το κοτόπουλο με πράσινο κάρι, πιπεριές, κολοκυθάκια και γάλα καρύδας είναι από αυτές που δίνουν άλλο χρώμα στη μαγειρική της Άπω Ανατολής. Η ελαφριά κάψα του έχει μια όμορφη φυτικότητα και η καρύδα τέτοιο μέτρο, έτσι που το σύνολο να μη θυμίζει κολόνια! Σας προτείνω να το συνοδεύσετε με ωραιότατο sticky rice, το οποίο εξαιτίας της ιδιότυπης υφής του ταιριάζει πολύ με τέτοιες σάλτσες. Μου άρεσαν επίσης οι παραδοσιακές tom σούπες του μενού, αλλά τις άφησα για την επόμενη επίσκεψη λόγω της αφόρητης ζέστης. Δοκίμασα όμως ωραίο pad Thai: λιτά al dente noodles με γαρίδες κι έναν ασυνήθιστο συνδυασμό από αβγό, φύτρες, σόγια, μπούκοβο και μαύρη ζάχαρη. Όσο για το φινάλε, γράφτηκε πολύ δροσερά με σορμπέ επιπέδου – σε γεύση ­λάιμ, μάνγκο και καρύδα.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 30/7.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια