Τρία roof tops για φαγητό με γευστικές αξιώσεις και χάζι στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό και στην αυγουστιάτικη Αθήνα, η οποία κινείται ακόμη στο ρελαντί.
GB Roof Garden
Καλοκαιρινή πολυτέλεια
Το δείπνο στην κορυφή της μεγάλης κυρίας του Συντάγματος ζουμάρει στην Ακρόπολη –σχεδόν νομίζεις ότι θα απλώσεις το χέρι και θα την πιάσεις–, ενώ το περιρρέον deluxe τραβά το ανάλογο ελληνικό και ξένο κοινό. Όλα ενορχηστρωμένα: σέρβις υπ’ ατμόν, wine list αξιώσεων και κουζίνα σε τροχιά δημιουργικά μεσογειακή, με τον Αστέριο Κουστούδη (φωτό) σε καλοκαιρινό mood, το οποίο αντικατοπτρίζεται στο vitello tonnato με καλοκαιρινή τρούφα, καππαρόμηλα και αγκινάρες, στο καλαμάρι με ψητές πατάτες, ντοματίνια, ελιές και πέστο λουίζας ή στο λαβράκι στη σχάρα με καπονάτα και σάλτσα γλυκόξινης πιπεριάς.
Check it out
Οι Παρασκευές του Αυγούστου είναι αφιερωμένες στα Mojitos. Το μπαρ προτείνει 13 διαφορετικές συνταγές, με φράουλα, λικέρ αφροξυλιάς, τσίλι, τζίντζερ, ανανά κ.λπ., και άλλα τέσσερα μη αλκοολούχα για όσους προτιμούν το ποτό τους virgin.
New Art Lounge
Ιπτάμενο brunch
Το ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο της Φιλελλήνων έχει ανάλογα καλαίσθητο roof top^ εκεί μεταφέρεται το καλοκαίρι το περίφημο κυριακάτικο brunch του «New hotel». Εδώ το σενάριο έχει πανοραμίκ της Αθήνας με λιακάδα, ανάλαφρα κοκτέιλ, ξεφύλλισμα καλλιτεχνικών εκδόσεων από τη στιλάτη βιβλιοθήκη ανάμεσα σε καλοφτιαγμένα αβγά Benedict με προυσούτο San Daniele, ωραία galette με chorizo και πιπεριές, ένα ρουστίκ πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ραγού ή μια ατομική πίτσα με καπνιστό τυρί, ντομάτα και λάδι τρούφας. Δοκιμάστε και την ωραία –good for you– σαλάτα με κινόα, αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ για λίγη extra δροσιά.
Check it out
Είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας, αξίζει να παρατηρήσεις τα καδραρισμένα εξώφυλλα του αρτίστικου «Τoilet Paper Μagazine» των Mauriziο Cattelan και Pierpaolo Ferrari: αιφνιδιαστικές, διφορούμενες, προβοκατόρικες, οι συνθέσεις τους είναι απίθανες.
Olive Garden
Καρτποσταλικός ελαιόκηπος
Το δείπνο ανάμεσα στα ελαιόδεντρα του roof top του «Titania» είναι ατμοσφαιρικό και, παρότι ο φωτισμένος Παρθενώνας πυροδοτεί αλλεπάλληλα φωτογραφικά κλικ (τουριστών και ντόπιων), ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος επαναφέρει την προσοχή σου στο πιάτο με τη δυναμική της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας του, η οποία ανεβάζει συνεχώς επιδόσεις. Τσεκάρισε τη ριγανάδα με σκοτύρι Ίου και φύλλα παντζαριού, κρέμα από βασιλοτύρι με μουχτερόν και κύμινο αλλά και το δυνατό μπουτάκι από αρνάκι Ελασσόνας φρικασέ με λαχανικά αβγολέμονο, ελαιόλαδο Καλαμάτας και «φλογέρα» αρνιού με γιαούρτι.
Check it out
Δοκίμασε οπωσδήποτε την τριλογία σοκολάτας με ελληνικό πρόσημο: σφαίρα bitter σοκολάτας, κρεμέ από σοκολάτα γάλακτος με ελληνικό καφέ, crumble bitter σοκολάτας και σος λευκής σοκολάτας με καρδάμωμο αλλά και χειροποίητο παγωτό λουκούμι.