Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη

Τρία roof tops για φαγητό με γευστικές αξιώσεις και χάζι στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό και στην αυγουστιάτικη Αθήνα, η οποία κινείται ακόμη στο ρελαντί.

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη

Τρία roof tops για φαγητό με γευστικές αξιώσεις και χάζι στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό και στην αυγουστιάτικη Αθήνα, η οποία κινείται ακόμη στο ρελαντί.

GB Roof Garden

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη - εικόνα 1

Καλοκαιρινή πολυτέλεια
Το δείπνο στην κορυφή της μεγάλης κυρίας του Συντάγματος ζουμάρει στην Ακρόπολη –σχεδόν νομίζεις ότι θα απλώσεις το χέρι και θα την πιάσεις–, ενώ το περιρρέον deluxe τραβά το ανάλογο ελληνικό και ξένο κοινό. Όλα ενορχηστρωμένα: σέρβις υπ’ ατμόν, wine list αξιώσεων και κουζίνα σε τροχιά δημιουργικά μεσογειακή, με τον Αστέριο Κουστούδη (φωτό) σε καλοκαιρινό mood, το οποίο αντικατοπτρίζεται στο vitello tonnato με καλοκαιρινή τρούφα, καππαρόμηλα και αγκινάρες, στο καλαμάρι με ψητές πατάτες, ντοματίνια, ελιές και πέστο λουίζας ή στο λαβράκι στη σχάρα με καπονάτα και σάλτσα γλυκόξινης πιπεριάς.
Check it out
Οι Παρασκευές του Αυγούστου είναι αφιερωμένες στα Mojitos. Το μπαρ προτείνει 13 διαφορετικές συνταγές, με φράουλα, λικέρ αφροξυλιάς, τσίλι, τζίντζερ, ανανά κ.λπ., και άλλα τέσσερα μη ­αλκοολούχα για όσους προτιμούν το ποτό τους virgin.

New Art Lounge

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη - εικόνα 2

Ιπτάμενο brunch
Το ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο της Φιλελλήνων έχει ανάλογα καλαίσθητο roof top^ εκεί μεταφέρεται το καλοκαίρι το περίφημο κυριακάτικο brunch του «New hotel». Εδώ το σενάριο έχει πανοραμίκ της Αθήνας με λιακάδα, ανάλαφρα κοκτέιλ, ξεφύλλισμα καλλιτεχνικών εκδόσεων από τη στιλάτη βιβλιοθήκη ανάμεσα σε καλοφτιαγμένα αβγά Benedict με προυσούτο San Daniele, ωραία galette με chorizo και πιπεριές, ένα ρουστίκ πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ραγού ή μια ατομική πίτσα με καπνιστό τυρί, ντομάτα και λάδι τρούφας. Δοκιμάστε και την ωραία –good for you– σαλάτα με κινόα, αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ για λίγη extra δροσιά.
Check it out
Είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας, αξίζει να παρατηρήσεις τα καδραρισμένα εξώφυλλα του αρτίστικου «Τoilet Paper Μagazine» των Mauriziο Cattelan και Pierpaolo Ferrari: αιφνιδιαστικές, διφορούμενες, προβοκατόρικες, οι συνθέσεις τους είναι απίθανες.

Olive Garden

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη - εικόνα 3

Καρτποσταλικός ελαιόκηπος
Το δείπνο ανάμεσα στα ελαιόδεντρα του roof top του «Titania» είναι ατμοσφαιρικό και, παρότι ο φωτισμένος Παρθενώνας πυροδοτεί αλλεπάλληλα φωτογραφικά κλικ (τουριστών και ντόπιων), ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος επαναφέρει την προσοχή σου στο πιάτο με τη δυναμική της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας του, η οποία ανεβάζει συνεχώς επιδόσεις. Τσεκάρισε τη ριγανάδα με σκοτύρι Ίου και φύλλα παντζαριού, κρέμα από βασιλοτύρι με μουχτερόν και κύμινο αλλά και το δυνατό μπουτάκι από αρνάκι Ελασσόνας φρικασέ με λαχανικά αβγολέμονο, ελαιόλαδο Καλαμάτας και «φλογέρα» αρνιού με γιαούρτι.
Check it out
Δοκίμασε οπωσδήποτε την τριλογία σοκολάτας με ελληνικό πρόσημο: σφαίρα bitter σοκολάτας, κρεμέ από σοκολάτα γάλακτος με ελληνικό καφέ, crumble bitter σοκολάτας και σος λευκής σοκολάτας με καρδάμωμο αλλά και χειροποίητο παγωτό λουκούμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".