Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 1

Υπερωκεάνιο
Πειραιωτάκι απλό –με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες–, παρεΐστικο, στρώνει τραπέζια ακριβώς πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Η κουζίνα αρμενίζει με αύρα θαλασσινή: αλμύρα με ανθότυρο και ντοματίνια, σαρδέλες, γαριδάκι συμιακό…

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 2

Ρακί Μεζέ
Γραμμή για Καλλιθέα: με το πολύχρωμο εσωτερικό να λειτουργεί σαν σκηνικό, στα εξωτερικά τραπεζάκια δίπλα στα γλαστράκια με τα μυριστικά κυκλοφορούν πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι επίσης πολλές ρακές – το λέει και το όνομα άλλωστε.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 3

Tsipoutapas
Στη λογική των tapas μεν, ελληνικού χρώματος δε, με πολλά μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά, μια ικανή τσιπουρο-συλλογή από διάφορα σημεία της Ελλάδας και χαλαρή διάθεση σε μια μεγάλη αυλή –κάτω από τις μουριές– στη Μεταμόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπερωκεάνειον (το)

Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.