Πάμε στη Λίμνη της Βουλιαγμένης!

Κολύμπι, ατελείωτο fish spa και χαλάρωση την ημέρα, ρομάντζα, γεύση και τζαζ το βράδυ. Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι εμπειρία all day...

Πάμε στη Λίμνη της Βουλιαγμένης!

Κολύμπι, ατελείωτο fish spa και χαλάρωση την ημέρα, ρομάντζα, γεύση και τζαζ το βράδυ. Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι εμπειρία all day...

Πάμε στη Λίμνη της Βουλιαγμένης! - εικόνα 1

Kατά αρχάς το τοπίο είναι συναρπαστικό^ άγρια βράχια, σπηλιά, πεύκα τριγύρω και μια φυσική πισίνα με πεντακάθαρο ιαματικό νερό. Ερχόμουν πιτσιρικάς με τον πατέρα μου στη λίμνη όταν μπορούσες να κολυμπήσεις ακόμη και μέσα στη σπηλιά^ δεν έχω ξαναδεί τόσο καθαρά νερά ποτέ στη ζωή μου. Είναι αναζωογονητικά, ιαματικά και η θερμοκρασία τους δεν πέφτει κάτω από τους 22οC, οπότε μπορείς να κάνεις μπάνιο άνετα ακόμη και το χειμώνα. Πλέον όμως έχει διαμορφωθεί μια πολύ στιλάτη παραλία στις όχθες της, με ξύλινο ντεκ, ντιζαϊνάτες πολυθρόνες και ωραίες ξύλινες σεζλόνγκ και γκαζόν στο VIP χώρο. Τη λίμνη αξίζει να την ευχαριστηθείς όλη μέρα. Να κολυμπήσεις αλλά και να σταθείς ακίνητος – τότε, σε λίγα δευτερόλεπτα, θα νιώσεις απ’ το πουθενά ένα ευχάριστο γαργάλημα στα πόδια και τα χέρια σου. Μην τρομάξεις, είναι τα μικρά ψαράκια που ζουν στη λίμνη και σε χαϊδολογάνε κάνοντάς σου φυσική απολέπιση^ εντελώς τσάμπα και για όση ώρα θέλεις όταν στα fish spa πρέπει να πληρώσεις € 10 για 10 λεπτά (περισσότερο δηλαδή απ’ ό,τι κοστίζει το εισιτήριο της εισόδου στη λίμνη). Κατόπιν μπορείς να τσιμπολογήσεις μπέργκερ, σάντουιτς ζυμαρικά και σαλάτες ή να συμμετάσχεις σε ομαδικά μαθήματα γιόγκα και pilates, να κάνεις μασάζ (κατόπιν κράτησης) και να χαρείς την καταπράσινη ηρεμία του VIP χώρου. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει. Ο φωτισμός των βράχων είναι υποβλητικός και τα τραπέζια του ντεκ είναι ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό δείπνο. Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα τη λίμνη δοκίμασα ωραίους, αφράτους λουκουμάδες με ανθότυρο και φέτα πασπαλισμένους με σουσάμι, έβαλα και μια τραγανή σαλάτα με βινεγκρέτ μελιού και ψητό κοτόπουλο να παίζει και είδα να περνάει δίπλα μου μια ελκυστική τάρτα κολοκυθιού με φινόκιο, ανθότυρο και μαρμελάδα ντομάτας. Το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας ήταν καλύτερο από τις πράσινες ταλιατέλες με καραβίδες (ούτως η άλλως ζητήστε τις al dente). Αυτό που προτείνω όμως οπωσδήποτε είναι το αγριωπό και πολύ νόστιμο «παγιάρ» φιλέτου γεμιστό με τραγανά φρέσκα σπαράγγια και λιωμένη γραβιέρα, με πλούσιο και καπνιστό πουρέ μελιτζάνας, τραγανιστά λαχανικά και μια ελαφριά σάλτσα βουτύρου με λεμόνι για γαρνιτούρα. Κάποια βράδια γίνονται ακόμη πιο ιδιαίτερα χάρη στα live της Ιωάννας Τσάγκαρη, γνωστής ως Black Cotton Doll, που μας ταξιδεύει από το swing και την bossa nova μέχρι την ελευθερία των jazz αυτοσχεδιασμών. Η επόμενη εμφάνισή της είναι την Πέμπτη 21/8. Μια άλλη ιδέα για συνδυαστική έξοδο είναι και η ατμοσφαρική παράσταση της Φρόσως Λύτρα «Η Νεράιδα» στην άγνωστη στους πολλούς μικρή Λίμνη Βουλιαγμένης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.