Που θα απολαύσουμε κουζίνα της μαμάς

Μια νέα κατηγορία ήρθε να προστεθεί στους ηλεκτρονικούς οδηγούς του “α”: “κουζίνα της μαμάς” ή αλλιώς μαγειρέματα σαν σπιτικά.

Που θα απολαύσουμε κουζίνα της μαμάς

Ωραίο πράγμα η κατσαρόλα. Τα λαδερά, τα όσπρια, το κρέας που μελώνει με το ζουμάκι του είναι γεύσεις θεμέλιες. Με μια μπουκιά κουνέλι στιφάδο με κρεμμυδάκια που έχουν καραμελώσει, με ένα μυρωδάτο φρικασέ, ή με μια βούτα στην πλούσια σάλτσα του κοκκινιστού που μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα ξυπνά η νοσταλγία κι εσύ φουλάρεις χειμώνα-καλοκαίρι εσωτερική ζεστασιά και θαλπωρή. Σ' αυτά τα φαγάκια, που πλησιάζουν και θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς, κεντράρει η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του “α” που θα βρείτε κλικάροντας εδώ. Μια σειρά από μαγειρεία, ταβέρνες και εστιατόρια που κινούνται πετυχημένα στο ρυθμό της κατσαρόλας και του φούρνου και τα οποία τιμούν οι Αθηναίοι...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.