MOOUU

13,5

Γευστική πρόταση με βάση το πολύ καλό κρέας σε επίσης καλή σχέση ποιότητας, τιμής.

MOOUU

Γευστική πρόταση με βάση το πολύ καλό κρέας σε επίσης καλή σχέση ποιότητας, τιμής.

MOOUU - εικόνα 1

Κατ’ όνομα παραπέμπει σε μοσχαράκι που φωνάζει απελπισμένο τη μαμά του για να το σώσει από τον επικείμενο κίνδυνο. Στην πράξη οι φόβοι έχουν επιβεβαιωθεί και το μοσχαράκι βρίσκεται (όχι ολάκερο) στο πιάτο σας. Κατά τα άλλα το «Moouu» είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης μιας πολύ έξυπνης ιδέας που στηρίζεται σε τρία στοιχεία: στην επιβεβαιωμένη πλέον τάση προς την κρεατοφαγία, σε μερικές μικρές πινελιές (π.χ.: hamburger, λουκάνικα πάνω σε ψωμί με καραμελωμένο κρεμμύδι) που συνδέουν κομψά και γευστικά το χώρο με το οικείο στους νέους, και όχι μόνο, fast food και σε έναν επικεφαλής κουζίνας (ο Σπύρος Παυλίδης με επιτυχημένη θητεία στα «Μονοπάτια», στο «Vezene» κλπ.) που δίνει στο σύνολο την ποιότητα και τον αέρα που κάνει τελικά το «Moouu» να απέχει παρασάγγας από το προαναφερθέν «fast». Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια ομάδα τριών ανθρώπων, έξυπνων στο επιχειρείν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο εξ αυτών βρίσκονται πίσω από ένα άλλο must μαγαζί το «Σαρδελάκι».

MOOUU - εικόνα 2

Ξεκινώντας από τα εύκολα, θα πω ότι το burger στο «Moouu» έχει μεν το όνομα αλλά σε επίπεδο χάρης είναι άλλο πράγμα, με κύριο στοιχείο το πολύ καλό και άψογα ζουμερό μπιφτέκι από angus. Ανάλογα ενδιαφέροντα (αν και πιο απλά σε σύλληψη πιάτου) είναι και τα homemade λουκάνικα. Καλοβαλμένες και κυρίως σωστά ντρεσαρισμένες είναι επίσης οι σαλάτες. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε η επιλογή που έκανα, με βάση τη ρόκα πλαισιωμένη από ροδάκινο, ηλιόσπορο και λούντζα. Το κυρίαρχο όμως στοιχείο του καταλόγου είναι το κρέας με πολύ καλές επιλογές σε ό,τι αφορά την προέλευση, τις κοπές και το απολύτως αξιόπιστο ψήσιμο. Μοναδική παραφωνία εδώ είναι τα συνοδευτικά. Μονότονο συμπλήρωμα στα πιάτα και όχι στο ύψος του κρέατος είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούν αναθεώρηση. Για να μη σας κουράζω, δοκίμασα ένα πολύ καλό tartare (εδώ δεν υπάρχει ψήσιμο) και συνέχισα με μια πικάνια και ένα New York steak. Και τα δύο είχαν ό,τι πρέπει να περιμένει ο σωστός πελάτης από το κρέας. Βάθος γεύσης, καλή ωρίμανση, τρυφερότητα, άψογο ψήσιμο και (εξίσου σημαντικό) επίσης άψογη τιμή. Με 17€ περίπου η σχέση ποιότητας/τιμή είναι εξαιρετική αν σκεφτείτε ότι μια κοινή ταβερνίσια μπριζόλα χρεώνεται περίπου 12€.
Με αυτή την εικόνα στο πιάτο και ένα περιποιημένο και φιλόξενο, βιομηχανικού χαρακτήρα, περιβάλλον το «Moouu» κερδίζει τις εντυπώσεις συνολικά. Για όσους έχουν συνηθίσει στην πρακτική της τηλεφωνικής κράτησης υπάρχει ένα μικρό θέμα. Είναι εκτός της λογικής του χώρου και πάλι όμως το πρόβλημα είναι μικρό. Η υποδοχή είναι ευγενής και αποτελεσματική με μικρούς συνήθως χρόνους αναμονής. Η επίσκεψη όμως αξίζει τον κόπο, το φαγητό είναι καλό και το περιβάλλον το ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι το «Moouu» αξίζει την μετακίνηση ακόμα κι αν ο τόπος διαμονής σας δεν έχει το όνομα Γλυφάδα.

Πλήρες δείπνο: 20-30€/άτομο, χωρίς το κρασί
Σχέση ποιότητας/τιμή: Καλή

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια