Antonio de Roma: ιταλική ποιότητα

Πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα με νέο όνομα, πολύ απλό ντεκόρ αλλά καλό ιταλικό φαγητό.

Antonio de Roma: ιταλική ποιότητα

Πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα με νέο όνομα, πολύ απλό ντεκόρ αλλά καλό ιταλικό φαγητό.

Antonio de Roma: ιταλική ποιότητα - εικόνα 1

Χιλιόμετρα κάναμε παλιά για να απολαύσουμε τις θαλασσινές μακαρονάδες του θρυλικού «Αntonio» στη Γλυφάδα, μέχρι που μετακόμισε στο Χαλάνδρι ως «Νonο Antonio» και πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα με νέο όνομα, πολύ απλό ντεκόρ αλλά καλό ιταλικό φαγητό από τον σεφ Davide Βasile, γιο του Antonio. Δοκιμάσαμε βελούδινο, λεπτοκομμένο καρπάτσιο, φοκάτσια με ντομάτα και μοτσαρέλα –και δεντρολίβανο από το παρτέρι δίπλα σας–, θαυμάσια στροτσαπρέτι με μπρεζάολα, σπαράγγια και ζουμερές γαρίδες και την απλούστατη αλλά απαιτητική σπαγκετάδα aglio olio δηλαδή με σκόρδο, λάδι και πεπεροντσίνο (που ήταν λίγο πιο καυτερή απ’ όσο περιμέναμε), πολύ καλή πίτσα vegetale (με λαχανικά) με λεπτεπίλεπτη, αιθέρια ζύμη, συμπαθητικό ριζότο με γκοργκοντζόλα και προσούτο, νόστιμη saltimbocca ala Romana σε μια εκδοχή με χοιρινό αντί για μοσχαρίσιο κρέας και ωραιότατη πανακότα. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα και τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Ηouse wine αλλά και ορισμένα ελληνικά και ιταλικά κρασιά (και με το ποτήρι), μεγάλες μερίδες και ιταλική κυρίως μουσική στη σωστή ένταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".