Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη

Στο επίκεντρο των ψαγμένων τουριστών όλου του κόσμου, η Σαντορίνη παρουσιάζει πάντα ερεθιστικό γαστρονομικό πρόσωπο. Σκανάροντας το νησί για… Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ανακάλυψε έξι φανταστικά πιάτα που σε κάνουν να πηγαίνεις για φαγητό στο ηφαίστειο. 

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη

Στο επίκεντρο των ψαγμένων τουριστών όλου του κόσμου, η Σαντορίνη παρουσιάζει πάντα ερεθιστικό γαστρονομικό πρόσωπο. Σκανάροντας το νησί για… Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ανακάλυψε έξι φανταστικά πιάτα που σε κάνουν να πηγαίνεις για φαγητό στο ηφαίστειο.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 1

Mylos Φάβα και καπνιστά θαλασσινά:
Θεαματική σύνθεση με εξέχοντα μοντερνισμό. Αμυγδαλάτη φάβα κεντημένη με φύλλα κάππαρης τεμπούρα, δροσιά σπόρων ντομάτας, σοφιστικέ ζελεδάκια από νερό ντομάτας και Campari, παραδοσιακά κοκκινιστά καππαρόκουμπα και δίπλα τους καπνισμένα όστρακα πάνω σε βότσαλα.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 2

Νυχτέρι Μοσχαρίσια spare ribs, αγκινάρες Ιερουσαλήμ αλά πολίτα:
Δεν βρίσκεις συχνά στα ελληνικά εστιατόρια τέτοιο κομμάτι κρέας, ιδανικά μαγειρεμένο (τραγανό και ζουμερό) και τόσο ωραία συνταιριασμένο με μια παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής με τοπιναμπούρ, άγρια αγκιναράκια Τήνου, τροφαντά καροτάκια Σαντορίνης και καραμελωμένο ζωμό κρέατος.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 3

1800 Κρεμμυδόσουπα με δάφνη, θυμάρι, αβγό, «αλάτι» προσούτο, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι μοσχοκάρυδου:
Γλυκύτατο βελούδο κεντημένο με μυρωδικά του βουνού και κοντράστ από τριμμένο σφιχτό αβγό, αλμυρό προσούτο, γλύκα καραμελωμένων κρεμμυδιών και λάδι μοσχοκάρυδου σαν άρωμα οριεντάλ. Αρμονικό, σοφιστικέ, πρωτότυπο.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 4

Σελήνη Γαλέος, κρέμα ρεβιθιών, βούτυρο clarifie, αέρας λεμονιού:
Πάνω σε μια βελούδινη γήινη κρέμα ακουμπάει ένα πεντανόστιμο κρουστό ψάρι με το βούτυρο να του δίνει γοητευτικό άρωμα τηγανιού. Ο αφρός του λεμονιού, κεντημένος με φυλλαράκια άνηθου, δίνει αέρινη ξινάδα που του πάει πολύ.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 5

Κουκούμαβλος Σπαγκέτι με κεράσια, γάλα καρύδας, λάιμ, βανίλια:
Μεγάλη μαγκιά αυτό το αθεόφοβα απρόσμενο πιάτο. Και όμως δεν είναι κολόνια, αλλά μακαρόνια σε ατσάλινο al dente με τη λιτότητα ενός εξωτικού aglio olio σ’ ένα μετρημένα φρουτώδη δημιουργικό ρομαντισμό.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 6

Κόκκινο Ποδήλατο Αλμύρες με ρόκα, ντοματίνια, ξυνότυρο, σάλτσα μπαλσάμικο:
Σούπερ ιδέα για μια νέα χωριάτικη με βασικό ατού τα υπέροχα, τραγανά φυλλαράκια αλμύρας και μια πολύ ξεχωριστή γεύση χλωροφύλλης που πάει χάρμα με το ξινό βελούδο του τυριού, το μαυροσούσαμο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.