5 chef ενώνουν τις δυνάμεις τους: Κεραυνός εν αιθρία και καλή επιτυχία!

Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος (Base Grill), Περικλής Κοσκινάς (Αλάτσι), Νίκος Καραθάνος (φεύγει από Hytra), και Κλεομένης Ζουρνατζής (ex chef του Cucina Povera), προχωράνε σε μια πρωτόγνωρη  για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση συνεργασίας που ελπίζουμε να δημιουργήσει νέα στάνταρ στην ελληνική εστιατορική σκηνή.  

5 chef ενώνουν τις δυνάμεις τους: Κεραυνός εν αιθρία και καλή επιτυχία!

«Οι κοινές ανησυχίες για την δουλειά μας, η αγάπη για το φαγητό το πάθος για την μαγειρική και η αντίληψη ότι μέσα από την ομαδικότητα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, μας οδήγησε στην απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο. Σύντομα περισσότερα». Μ' αυτή τη λιγόλογη ανακοίνωση που ανάρτησαν στο Facebook οι συνυπογράφοντες Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος(Base Grill), Περικλής Κοσκινάς(Αλάτσι), Νίκος Καραθάνος (φεύγει από Hytra), και Κλεομένης Ζουρνατζής(ex chef του Cucina Povera), προχωράνε σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση συνεργασίας που ελπίζουμε να δημιουργήσει νέα στάνταρ στην ελληνική εστιατορική σκηνή και που την χειροκροτούμε. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η μυστικοπάθεια που περιέβαλε αυτό το σχέδιο- που προφανώς ετοιμάζεται εδώ και καιρό και που η δημιουργία του διέρρευσε σίγουρα από τους ίδιους- όταν μόλις μερικές μέρες πριν κάποιο μέλος της ομάδας έλεγε ετοιμάζεται για 6μηνες διακοπές, ενώ κάποιο άλλο διέψευδε τις φήμες λέγοντας ότι όταν οι μάγειρες βρίσκονται σε μια παρέα λένε διάφορα σενάρια που δεν έχουν όμως τελικά καμιά πραγματική βάση. Εμείς πάντως ξέρουμε που θα ήθελαν ιδανικά να λάβει σάρκα και οστά το εστιατόριό τους, και τους ευχόμαστε από καρδιάς να το πετύχουν, αλλά δεν διαρρέουμε τίποτε για να μην κόψει η σούπα των διαπραγματεύσεων, δόξα να χει ο Μεγαλοδύναμος…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".