«48 Urban Garden»: Δείτε το… trailer

Ένας στιλάτος αστικός κήπος, «κρυμμένος» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, μαγειρεύει στο δικό του τροχήλατο trailer –ένα παλιό Airstream σε χρώμα μεταλλικό.

«48 Urban Garden»: Δείτε το… trailer

Ένας στιλάτος αστικός κήπος, «κρυμμένος» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, μαγειρεύει στο δικό του τροχήλατο trailer –ένα παλιό Airstream σε χρώμα μεταλλικό.

«48 Urban Garden»: Δείτε το… trailer - εικόνα 1

Ανοίγεις την πόρτα του κτιρίου, και, μερικά βήματα μετά, βρίσκεσαι σε έναν στιλάτο αστικό κήπο, που «φύτρωσε» ανάμεσα στις πολυκατοικίες, και καθισμένος σε ένα από τα picnic tables, δίπλα σε ντοματιές, πιπεριές, βασιλικούς και λουίζες, πίνεις το ποτό σου τρώγοντας κάτι από όσα φτιάχνουν οι μάγειρες στο vintage trailer (ένα απίθανο τροχήλατο Airstream) που μεταμορφώθηκε σε καντίνα: δροσερό γκασπάτσο, λόγου χάρη, σαλάτες, μπέργκερ αμερικάνικο ή… μαροκινο-εμπνευσμένο, ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια και μέλι, με φύλλα παντζαριού κα κάσιους. Το «48 Urban Garden», με τον μίνι μπαξέ και τα παρτέρια του, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό γαστρονομικό «48» -εκτός του ότι βρίσκεται στον ίδιο χώρο, στο νούμερο 48 της οδού Αρματολών & Κλεφτών όπου στεγάζεται το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Η ιδέα είναι της ίδιας της Ιλεάνας Τούντα και του Γιώργου Βαρβαρίτη, και μιλάμε για ένα concept πολύ πιο χαλαρό που αντικατοπτρίζει μια άλλη τάση/νοοτροπία, ως προς την αισθητική απόδοση της οποίας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚ-Α. Ήμουν εκεί χτες και μπορώ να σας πω ότι ήδη σχεδόν δεν βρίσκεις τραπέζι.

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.