Μπεμπέκα

Ωραίοι μεζέδες, κλασικοί και πιο δυσεύρετοι, δίπλα στις πορτοκαλιές.

Μπεμπέκα

Ωραίοι μεζέδες, κλασικοί και πιο δυσεύρετοι, δίπλα στις πορτοκαλιές.

Μπεμπέκα - εικόνα 1

Είναι τόσο γοητευτική η ποπ νοσταλγία της παλιάς μονοκατοικίας (δύο για την ακρίβεια) όπου στεγάζεται η «Μπεμπέκα» ώστε αφού γεμίσουν οι όμορφες αυλές της ο κόσμος κάθεται και μέσα στις σάλες με τις παιδικές ζωγραφιές. Ξέρει επιπλέον πως θα περάσει καλά. Και ναι μεν τα ονομαστά της τηγανητά κολοκυθάκια είναι ζημιά (πεντατράγανα ,τρυφερά και γλυκά), όμως υπάρχουν και καινούργιες προτάσεις, όπως η εξαιρετική σκορδάτη σπλήνα, λ.χ., μεζές που πρέπει πλέον να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να τον φας έτσι σπάνιος που έχει γίνει. Ταιριάζει πολύ με γαλλικό κατσικίσιο τυρί, που το βρίσκουμε σε άλλο πιάτο, στον ωραίο μεζέ με φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί και καραμελωμένα κρεμμύδια. Πολύ μυρωδάτη είναι η σαλάτα με το πλιγούρι και ταιριαστή με τον πουρέ ρεβιθιών πασπαλισμένων με σουσάμι. Ωραία είναι η ιδέα του κοτόπουλου πάνω σε τραγανιστό φύλλο κανταϊφιού, αν και πιστεύω ότι μια πιο ελληνοπρεπής σάλτσα, ένα αβγολέμονο ίσως, θα του πήγαινε πιο πολύ από την κρέμα. Ωραία μους λεμονιού με μπισκότο για το τέλος και «πρέπει» η σπιτική βυσσινάδα.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/7/2014

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.