Δεν υπάρχει πιστός της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που να μη δίνει το «παρών» στο «Καλωσόρισμα του Αντώνη».
Με το που κάθεσαι σε κάποιο από τα τραπέζια του, κάτω από τις μουριές, εισπράττεις τη γενναιόδωρη σπιτική φιλοξενία σε συνδυασμό με ένα επαγγελματικό, γρήγορο σέρβις που τείνει να εκλείψει. Ο Αντώνης Ρούσσος, αφοσιωμένος στη συνεχή αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης, υπηρετεί με βαθιά γνώση και αγάπη την ελληνική κουζίνα. Η αίσθηση του σπιτικού και του οικείου –και εδώ δεν είναι απλώς κοσμητικά επίθετα– αγκαλιάζει με θέρμη τα μαγειρευτά, η δε σχάρα βγάζει όλα τα «πρέπει» της ελληνικής κρεοφαγίας μαστόρικα ψημένα. Χαρακτηριστικές ψηφίδες της προσοχής που δίνει ο Αντώνης στη λεπτομέρεια είναι οι γλυκύτατες ντομάτες που έρχονται από το Σούλι του Μαραθώνα, τα άνυδρα ντοματάκια και η φάβα κατευθείαν από τη Σαντορίνη, η γραβιέρα από την Αμφιλοχία, το νιβατό και η αυθεντική φέτα από τον Τίρναβο. Εξαιρετικά και τα επιδόρπια, με μια βεντάλια από παγωτό καϊμάκι, απαλό και μοσχοβολιστό, από τον Στάμο στο Μενίδι, μαρέγκα με παγωτό βανίλια από αιγοπρόβειο γάλα σε σάλτσα από φραγκοστάφυλα και φράουλα, κρεμ καραμελέ και –κερασμένο– ένα βελούδινο, γνήσιο στραγγιστό γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 2108017869, 2108018457