Το Καλωσόρισμα του Αντώνη: Θερμή απόλαυση πραγματικής Ελλάδας

Δεν υπάρχει πιστός της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που να μη δίνει το «παρών» στο «Καλωσόρισμα του Αντώνη».

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη: Θερμή απόλαυση πραγματικής Ελλάδας

Δεν υπάρχει πιστός της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας που να μη δίνει το «παρών» στο «Καλωσόρισμα του Αντώνη».

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη: Θερμή απόλαυση πραγματικής Ελλάδας - εικόνα 1

Με το που κάθεσαι σε κάποιο από τα τραπέζια του, κάτω από τις μουριές, εισπράττεις τη γενναιόδωρη σπιτική φιλοξενία σε συνδυασμό με ένα επαγγελματικό, γρήγορο σέρβις που τείνει να εκλείψει. Ο Αντώνης Ρούσσος, αφοσιωμένος στη συνεχή αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης, υπηρετεί με βαθιά γνώση και αγάπη την ελληνική κουζίνα. Η αίσθηση του σπιτικού και του οικείου –και εδώ δεν είναι απλώς κοσμητικά επίθετα– αγκαλιάζει με θέρμη τα μαγειρευτά, η δε σχάρα βγάζει όλα τα «πρέπει» της ελληνικής κρεοφαγίας μαστόρικα ψημένα. Χαρακτηριστικές ψηφίδες της προσοχής που δίνει ο Αντώνης στη λεπτομέρεια είναι οι γλυκύτατες ντομάτες που έρχονται από το Σούλι του Μαραθώνα, τα άνυδρα ντοματάκια και η φάβα κατευθείαν από τη Σαντορίνη, η γραβιέρα από την Αμφιλοχία, το νιβατό και η αυθεντική φέτα από τον Τίρναβο. Εξαιρετικά και τα επιδόρπια, με μια βεντάλια από παγωτό καϊμάκι, απαλό και μοσχοβολιστό, από τον Στάμο στο Μενίδι, μαρέγκα με παγωτό βανίλια από αιγοπρόβειο γάλα σε σάλτσα από φραγκοστάφυλα και φράουλα, κρεμ καραμελέ και –κερασμένο– ένα βελούδινο, γνήσιο στραγγιστό γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 2108017869, 2108018457

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.