Και το όνομα αυτού «Blue Bamboo»

Ταϊλανδέζικη και η Κυδαντιδών, που χάρη στο καινούργιο εστιατόριo του Ξενοφώντα και του Αντώνη βουτάει το κουτάλι της σε πικάντικη Tom Yum Gai και τρώει Pad Thai και κόκκινο, πράσινο και κίτρινο κάρι.

Και το όνομα αυτού «Blue Bamboo»

Τόσο ο Ξενοφών Ναθαναηλίδης που έχει το «Κλουβί» (στα Πετράλωνα) όσο και ο Αντώνης Λιώλης της ομάδας του «Circus» (στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου) σκεφτόντουσαν εδώ και καιρό να ανοίξουν ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο. Αποφάσισαν να το προχωρήσουν από κοινού. Και πρόσφατα κάρφωσαν επισήμως το ταϊλανδέζικο σημαιάκι τους στο νούμερο 24 της οδού Κυδαντιδών στα Άνω Πετράλωνα και άνοιξαν τις πόρτες του «Blue Bamboo». Είναι όντως blue –μπλε γκρι για την ακρίβεια-, με ξύλινα τραπέζια-πάγκους και εν γένει λιτό στιλάκι, χωρίς ίχνος φολκλόρ, αν εξαιρέσεις ένα μικρό αγαλματίδιο του θεού Ganesha (που οι ταϊλανδοί τον λένε Phra Phikanet), το οποίο στην ουσία πρέπει να κάνεις scanning του χώρου για να το δεις. Η ανοιχτή κουζίνα φτιάχνει κλασικά πράγματα, σούπες Tom Yum Goong, Tom Kha Gai, κοτόπουλο satay, ανοιξιάτικα ρολάκια, προφανώς Pad Thai και διάφορα curries και, από ότι δηλώνει τουλάχιστον, δεν την φοβάται την… κάψα, που στον κατάλογο συμβολίζεται με μία έως τρεις φωτιές. Εκτός από λίγες ετικέτες κρασιού και κάποια κοκτέιλ, που αναγράφονται σε μια κολόνα-μαυροπίνακα, μπορείτε να τα συνδυάσετε και με ασιατικές μπύρες: ιαπωνική Sapporo, κινέζικη Tsingtao, φιλιππινέζικη San Miguel και ταϊλανδέζικη Singha. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση. Α, και να ξέρετε ότι το «Blue Bamboo» κρατήσεις δεν κάνει. Καθείς με τη σειρά του.
Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 2103423124.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.