Νέα πιάτα κάτω από τις μουριές στο «Αποστακτήριον»

Μια βραδιά με open air μεζέδες και αποστάγματα στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα κάτω από τις μουριές στο «Αποστακτήριον»

Τώρα που καλοκαίριασε «Το Αποστακτήριον», το μεζεδοπωλείο της Νέας Ερυθραίας, βγάζει τραπεζάκια έξω, κάτω από τα πλατάνια και τις μουριές και τα δύο αδέρφια, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος σερβίρουν μαζί με τα hit του μαγαζιού και νέα δροσερά εποχιακά πιάτα για τσιπουράκι ή κρασάκι. Από τις προτάσεις ημέρας που διαβάζεις κάθε φορά στον μαυροπίνακα, ξεχωρίζουν τα ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι για την «μαμαδίστικη» γεύση τους , ενώ μόνιμα στο μενού παραμένουν τα σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με βιολογικά αμπελόφυλλα, κουκουνάρι και σταφίδες και ο φημισμένος μαριναρισμένος γαύρος με τη μεσολογγίτικη συνταγή. Νόστιμα και τραγανά τα κρεμμυδοκάλτσουνα, και δροσερή η σαλάτα «μπέρδεμα» που ανακατεύει φακές με ρεβίθια και μαυρομάτικα φασόλια με μυρωδικά. Στις νέες αφίξεις οι ντοματοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο που σερβίρεται πάνω σε κεραμίδι μαζί με χειροποίητες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα, ενώ για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και το ούζο υπάρχουν πλέον και μύδια με λαχανικά. Ωραία, χαλαρή ατμόσφαιρα και καλή σχέση ποιότητας –τιμής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".