Τώρα που καλοκαίριασε «Το Αποστακτήριον», το μεζεδοπωλείο της Νέας Ερυθραίας, βγάζει τραπεζάκια έξω, κάτω από τα πλατάνια και τις μουριές και τα δύο αδέρφια, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος σερβίρουν μαζί με τα hit του μαγαζιού και νέα δροσερά εποχιακά πιάτα για τσιπουράκι ή κρασάκι. Από τις προτάσεις ημέρας που διαβάζεις κάθε φορά στον μαυροπίνακα, ξεχωρίζουν τα ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι για την «μαμαδίστικη» γεύση τους , ενώ μόνιμα στο μενού παραμένουν τα σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με βιολογικά αμπελόφυλλα, κουκουνάρι και σταφίδες και ο φημισμένος μαριναρισμένος γαύρος με τη μεσολογγίτικη συνταγή. Νόστιμα και τραγανά τα κρεμμυδοκάλτσουνα, και δροσερή η σαλάτα «μπέρδεμα» που ανακατεύει φακές με ρεβίθια και μαυρομάτικα φασόλια με μυρωδικά. Στις νέες αφίξεις οι ντοματοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο που σερβίρεται πάνω σε κεραμίδι μαζί με χειροποίητες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα, ενώ για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και το ούζο υπάρχουν πλέον και μύδια με λαχανικά. Ωραία, χαλαρή ατμόσφαιρα και καλή σχέση ποιότητας –τιμής.
Νέα πιάτα κάτω από τις μουριές στο «Αποστακτήριον»
Μια βραδιά με open air μεζέδες και αποστάγματα στη Νέα Ερυθραία.