Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε

Δεν θα ’ναι όλα σούβλας τα αρνιά και τα κατσίκια που θα ψήσουν ο ταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα είναι και στο φούρνο, στα κάρβουνα, κοντοσούβλι, ρολάκια… Μαζί έξτρα μερίδα μαγειρίτσα, για όσους θέλουν μεσημεριανό refill.

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε

Δεν θα ’ναι όλα σούβλας τα αρνιά και τα κατσίκια που θα ψήσουν ο ταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα είναι και στο φούρνο, στα κάρβουνα, κοντοσούβλι, ρολάκια… Μαζί έξτρα μερίδα μαγειρίτσα, για όσους θέλουν μεσημεριανό refill.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 1

Η θέα θα είναι αναντίρρητα ωραία, η μαγειρίτσα στο μενού της γιορτής πατρινιά –με κοιλίτσες και ποδαράκια–, οι σεφταλιές λαχανικών και μανιταριών, το κατσίκι ναξιώτικο, με πάπουδα και αφράτο λαμπριάτικο ρύζι, και η τάρτα με κατίκι και παγωτό κανέλα.

Αλκυόνες

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 2

Εδώ θα σουβλίσουν. Εκτός του αρνιού –που θα το δείτε να γυρίζει–, στη φαληριώτικη ταβέρνα θα έχουν κλασικούς μεζέδες, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, μαγειρίτσα και για συνοδεία ζωντανή μουσική: πιάνο, μπουζούκι και βιολί.

Lolitas

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 3

Στο πολύχρωμο μεζεδοπωλείο των Πετραλώνων το αρνί θα το ψήσουν στο λαδόχαρτο. Δίπλα του θα βάλουν γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι και αρνίσια συκωταριά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με ελαφρύ αβγολέμονο.

Kούβελος

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 4

Στην ταβέρνα του Κουκακίου θα φτιάξουν ψητό αρνί με πατάτες, κοκορέτσι κι ένα κοντοσούβλι προβατίνας, ενώ δεν θα λείψουν και τα παϊδάκια (all time classic). ούτε η μαγειρίτσα: πέρυσι είχε τρελό σουξέ, αναμένεται επανάληψη.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 5

Το αρνί θα έχει, εννοείται, την τιμητική του στην αυλή του μεζεδοπωλείου στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο φέτος ανοίγει για πρώτη φορά την Κυριακή του Πάσχα. Μικρά γαρδουμπάκια και κοκορετσάκια είναι επίσης στο πρόγραμμα – και όχι μόνο.

Καλωσόρισμα του Αντώνη

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 6

Θα ετοιμάσουν τα «παραδοσιακά» τους, ήτοι κατσικάκι κι αρνάκι σούβλας, κοκορέτσι, ντολμάδες, τζατζίκι (αν θέλετε μπορείτε να τα συμπληρώσετε με πολλά ακόμη πιάτα από τον κατάλογό τους) και θα βγουν στην αυλή τους στη Νέα Κηφισιά. Κάτω από τις μουριές -κανονική εξοχή.

Καστελόριζο

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 7

Στο θαλασσινό εστιατόριο της Βάρκιζας η παράδοση θα φέρει αρνίσιο κότσι λεμονάτο, με πατατούλες γκρατιναρισμένες με γραβιέρα, πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο κοκοράκι και πασχαλινά αβγά αλλά και ριζότο μανιταριών με καυκαλήθρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καστελόριζο

Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.