Τα vegetarian στέκια της πόλης

Tα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα. Η Αθήνα απ’ ό,τι φαίνεται είναι. Ιδού τρία vegan/vegetarian στέκια για να δεις τη ζωή χωρίς κρέας^ είτε μόνιμα είτε περιστασιακά, είναι ωραία ζωή.

Τα vegetarian στέκια της πόλης

Tα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα. Η Αθήνα απ’ ό,τι φαίνεται είναι. Ιδού τρία vegan/vegetarian στέκια για να δεις τη ζωή χωρίς κρέας^ είτε μόνιμα είτε περιστασιακά, είναι ωραία ζωή.

ROSEBUD

Τα vegetarian στέκια της πόλης - εικόνα 1

Veggie σινεφίλ
Όχι ότι χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τους δημοφιλείς χώρους στη Σκουφά. Το σκηνικό είναι εμπνευσμένο από μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, τον «Πολίτη Κέιν» –με λίγο εμβόλιμο «Τεν-Τεν»–, η μπάρα είναι δυνατή και στην κονσόλα «γυρίζει» ένα κράμα από soundtracks, ’40s-’60s jazz, bossa nova κι ενίοτε Americana.
Ο Πολίτης Κέιν πλέον είναι χορτοφάγος. Προτιμάει ένα πλούσιο μιλφέιγ χούμους-παντζαριού με λίγο πορτοκάλι (του πάει!) και πετιμέζι από Μοσχάτο Σάμου, ιδιαίτερα λιγκουίνι με… τριζάτα φυκάκια wakame, κρεμμύδι και κρόκο Κοζάνης ή ένα νόστιμο burger από πλιγούρι με πλευρότους στη σχάρα. Εκείνη τη βελουτέ σούπα από μπρόκολο, με γάλα καρύδας και λίγο κάρι, μην τη χάσεις. Λέει!

IMPROV@VOLUME 10

Τα vegetarian στέκια της πόλης - εικόνα 2

Αυστηρά vegan
Το βιομηχανικής αισθητικής στέκι της Δήμητρας και του Σον Σάναχαν θα το βρεις στο Γκάζι εκεί όπου η Ιάκχου συναντά την Ευμολπιδών. Το απόγευμα θα σου φανεί πιο χαλαρό, αλλά όταν στους μοναστηριακούς πάγκους, αντί για smoothies, αρχίσουν να κυκλοφορούν μπίρες, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν.
Θα δοκιμάσετε μια ωραία «άλλη» χωριάτικη, με φέτα από γάλα αμυγδάλου (σαν να τρως μαλακό μάρτζιπαν), ένα νόστιμο «άλλο» γύρος (γλουτένης) με τζατζίκι από γιαούρτι σόγιας, hot dog και burger χωρίς ίχνος κρέατος κι ένα cheesecake με κρέμα κάσιους. Η κουζίνα είναι αυστηρά vegan εδώ και οι τσέχικες μπίρες, που φτάνουν τις σαράντα, επίσης – στην Τσεχία απαγορεύεται το φιλτράρισμα με ζωικά φίλτρα.

AVOCADO

Τα vegetarian στέκια της πόλης - εικόνα 3

Γιόγκι food
Ακριβώς απέναντι από το στούντιο για γιόγκα και πιλάτες NYSY, στην οδό Νίκης, η ίδια ομάδα έστησε το «Αvocado, Food for Life». Αγαπητό σε ντόπιους και ξένους, το μικρό, πολύ λιτό και χαλαρό all day στέκι είναι μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης αυτοβελτίωσης (σωματική άσκηση, χορτοφαγία, περιβαλλοντικές ανησυχίες κ.ά.).
Οι φρέσκοι χυμοί είναι πολύ καλοί (ψηφίζω το φούξια mix καρότο, μήλο, τζίντζερ και παντζάρι). Το μενού ξεκίνησε λίγο πιο… σκληροπυρηνικά, νομίζω πάντως ότι οι συνταγές τώρα είναι θελκτικές και για κάποιον που δεν είναι vegetarian ή vegan: από πίτσα (μπορείς να τη ζητήσεις και με organic ζύμη) μέχρι ασιατικά λαχανικά με σάλτσα κάρι και γάλα καρύδας ή ρύζι με λαχανικά και τσάτνεϊ μάνγκο.

Περισσότερες πληροφορίες

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.