Η Ελένη Ψυχούλη κρατάει «Πιρουνάκι»

Κουκλί το εστιατόριο που άνοιξε η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τα ξαδέρφια της σε ένα νεοκλασικό στην πόλη στην οποία...

Η Ελένη Ψυχούλη κρατάει «Πιρουνάκι»

Κουκλί το εστιατόριο που άνοιξε η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τα ξαδέρφια της σε ένα νεοκλασικό στην πόλη στην οποία γεννήθηκε, τον Βόλο. Το όνομά του είναι «Πιρουνάκι» και μοιάζει με σπίτι. Έχει αυτό το ζεστό, προσωπικό mix and match (μάλλον mix and much στην προκειμένη, γιατί όπου και να κοιτάξεις θα δεις κάτι το διαφορετικό) που αν την ξέρεις την Ελένη, ξέρεις επίσης ότι είναι πολύ δικό της. Όντως. Μόνη της έραψε τα μαξιλάρια και τις ποδιές του προσωπικού και κέντησε στους καθρέφτες μπορντούρες από λουλούδια. Η Άννα –συνέταιρος και αρχιτεκτόνισσα– χρωμάτισε τα τραπέζια με μοτίβα από παλιά πλακάκια και μεταμόρφωσε τα σεμεδάκια που βρήκαν μαζί στη λαϊκή σε φωτιστικά. Τρισχαριτωμένα φλοράλ πιατάκια, τρίπατα σκεύη σερβιρίσματος, όλα βρήκαν τη θέση τους. Στο «Πιρουνάκι» η Ελένη μαγειρεύει σαν μαμά, λίγο κοσμοπολίτισσα όμως, «ψαγμένη», πατώντας πάνω στις εποχές και τα προϊόντα της περιοχής. Ψάχνει και βρίσκει βιολογικά κρέατα, βιοδυναμικά αλεύρια, γίδινα βούτυρα, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ας πούμε τώρα που βγήκαν τα κυδώνια, τα ψήνει και τα σερβίρει με μανούρι και σος από σύκα. Ή τα φτιάχνει κλασικά, με χοιρινό. Έχει burger από βιολογικό μοσχαράκι που έρχεται από το Διμήνι. Έχει και πηλιορείτικο αρνάκι με πατάτες. Και παρότι η περιοχή είναι αναντίρρητα «βασίλειο» του τσίπουρου, στο μενού έχει βάλει κι ένα ζελέ ρακόμελου με σος από μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο. «Τρως και μεθάς», λέει γελώντας.

Πιρουνάκι, Ογλ 20, Βόλος, 2421 021206.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.