Η «Route Nationale 7» βγάζει στη… Γλυφάδα

Την RΝ7, που φτάνει από το Παρίσι μέχρι τα σύνορα με την Ιταλία, οι Γάλλοι την λένε και «δρόμο των...

Η «Route Nationale 7» βγάζει στη… Γλυφάδα

Την RΝ7, που φτάνει από το Παρίσι μέχρι τα σύνορα με την Ιταλία, οι Γάλλοι την λένε και «δρόμο των διακοπών», ακριβώς επειδή είναι συνυφασμένη με τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στο Νότο. Μη σας φανεί περίεργο που το νέο (industrial chic) wine-restaurant που άνοιξε πρόσφατα στον εντυπωσιακό χώρο που επί χρόνια στέγαζε τo «Far East» της Γλυφάδας επέλεξε το όνομα αυτής της υπεραστικής οδικής αρτηρίας. Το οινο-γευστικό προφίλ του εστιατορίου, το οποίο διαμόρφωσε ο Κώστας Τσίγκας, ακολουθεί την ίδια (σχεδόν) διαδρομή. Τα μικρά πιάτα που θα συναντήσετε στο μενού του «Route Nationale 7» έχουν γαλλική βάση, χωρίς να λείπουν τα ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά στοιχεία: ρεβίθια με πατσά και λουκάνικο, πιπεράτη γραβιέρα παναρισμένη με αμύγδαλο και σταφύλια, αχιβάδες με τσορίθο και ψητές ντομάτες, σαλιγκάρια στη σχάρα με σκόρδο και μαϊντανό, καρμπονάρα με τηγανητά μακαρόνια… Για να τα συνοδεύσετε (και τούμπαλιν) υπάρχουν προτάσεις για όλη την κλίμακα των οινόφιλων. Οι λίστες κρασιού είναι δύο, μια πιο βατή/καθημερινή, η οποία θα ανανεώνεται τακτικά, και μια δεύτερη που «κρύβει» τις πιο ιδιαίτερες/ακριβές ετικέτες, ενώ ικανός είναι και ο αριθμός κρασιών με το ποτήρι: οι επιλογές ξεπερνούν τις τριάντα.

Λαζαράκη 61 και Πανδώρας 5, Γλυφάδα, 2108940711.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.