Τραβόλτα

Ψαγμένη ψαροταβέρνα από τους δημιουργούς του "Base Grill".

Τραβόλτα

Ψαγμένη ψαροταβέρνα από τους δημιουργούς του "Base Grill".

Τραβόλτα - εικόνα 1

Ο Λάκης ο Τραβόλτα ήταν μύθος στο Περιστέρι. όχι μόνο επειδή ήταν δεινός­ χορευτής αλλά και λόγω της φημισμένης ψαροταβέρνας του. Εκεί δούλευε για 25 χρόνια ο Ανέστης. Όταν ο Λάκης έφυγε, θέλησε να ξανανοίξει το «Τραβόλτα» και συνεταιρίστηκε με τους φίλους του Βαγγέλη­ και Σπύρο –«Base Grill»– Λιάκο­. Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει το κρέας με το ψάρι, οι δίδυμοι­ αδερφοί είχαν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο στο περιοδικό «Uma­mi»: «Ασχοληθήκαμε με το κρέας επειδή γνωρίζουμε καλύτερα το ψάρι». Κατάγονται από τη Χαλκίδα και τρώνε και ψαρεύουν θαλασσινά από τα μικράτα τους. Στο χαρούμενο «Τραβόλτα­», λοιπόν, κεντάνε… Ορεκτικό amuse bouche φουαγκρά «σούσι» με αβγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού και πορτογαλική­ σαρδέλα Lucas. ο ντάκος έχει μυρωδάτη ντομάτα, ξινοτύρι Ίου και καλαμάρι al dente στον ατμό. η μαρινάτη κουτσομούρα είναι λεμονο-σκορδάτο φρούτο, η ταραμοσαλάτα πλούσια, η σαλάτα «Τραβόλτα» ιδανικά αρτυμένη με ωραία βινεγκρέτ και κόκκους χοντρού αλατιού στην ξεφλουδισμένη ντομάτα. Οι μαύρες ταλια­τέλες με μπρικ και πιπέρι έχουν μετρημένη τρούφα που τους πάει­ και η μαύρη σουπιά είναι μελωμένο, γοητευτικό signature dish. όπως και το σαγανάκι με ντομάτα και γαρίδες. Και η σχάρα έχει μεγάλα τεφαρίκια, αλλά εγώ προτίμησα αχινοσαλάτα και μια τηγανιά κουτσομούρες και μπακαλιάρο (αέρινη, μαστόρικη τεμπούρα), ενώ στο τέλος γιαούρτι με πιπέρι και homemade πορτοκάλι του κουταλιού.

Αρκαδίας και Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι, 2105719222. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Travolta

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.