Mόλις Άνοιξε: The Burger Joint

Μανχάταν και Νάπολη Ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του λατρεύουν τη Νέα Υόρκη. Έτσι άνοιξαν το «The Burger Joint», εμπνευσμένοι...

Mόλις Άνοιξε: The Burger Joint

Μανχάταν και Νάπολη

Ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του λατρεύουν τη Νέα Υόρκη. Έτσι άνοιξαν το «The Burger Joint», εμπνευσμένοι από το ομώνυμο cult μαγαζί στο «Le Parker Meridien» του Μανχάταν. Μοντέρνο front desk κόντρα σε τοίχους επενδυμένους με άσπρο τούβλο, ύφος νεανικό. Δύο είδη σερβίρει βασικά το μαγαζί, burger και πίτσα. Η προσέγγιση είναι πολύ σοβαρή και το καταλαβαίνεις από την πρώτη δαγκωνιά του κλασικού ψωμιού: ελαφρύ μεν, αλλά πολύ γευστικό. Το burger είναι φτιαγμένο από Aberdeen Angus, νοστιμότατο, με ψυχή – και στη Mexican εκδοχή του ισορροπημένα καυτερό και δροσερό. Στα brioche sliders το ψωμάκι είναι ντελικάτο και η καπνιστή BBQ σος δίπλα τους μέγκλα. Οι πατάτες, φρεσκοτηγανισμένες και γευστικότατες, στην γκουρμέ εκδοχή τους, με λιωμένο τυρί fondina και λάδι τρούφας. Μπορεί το βουβαλίσιο low cholesterol burger να είναι λίγο στεγνό (χωρίς λίπη), όμως η υφή του έχει τσαγανό και το κρέας ιδιαιτερότητα που μου άρεσε. Αν πάρετε σολομό, ζητήστε τον medium rare για να τον ευχαριστηθείτε. Δίπλα τους οι πίτσες, με ζύμη ναπολιτάνικη, χοντρουλή και τραγανή σαν χωριάτικο ψωμί. Eίναι καλή η κλασική Margherita, το ίδιο και η caprino, με κατσικίσιο τυρί, πιπεριά, ρόκα και τριμμένο πιπέρι, αν και κάπως στεγνή. Μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το ωραίο, βελούδινο cheesecake, και brownie δυνατά σοκολατένιο και υγρό. Όσοι πάρουν delivery θα χαρούν τα εξαιρετικά κουτιά της συσκευασίας (Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, 2108940260).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.