Μανχάταν και Νάπολη
Ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του λατρεύουν τη Νέα Υόρκη. Έτσι άνοιξαν το «The Burger Joint», εμπνευσμένοι από το ομώνυμο cult μαγαζί στο «Le Parker Meridien» του Μανχάταν. Μοντέρνο front desk κόντρα σε τοίχους επενδυμένους με άσπρο τούβλο, ύφος νεανικό. Δύο είδη σερβίρει βασικά το μαγαζί, burger και πίτσα. Η προσέγγιση είναι πολύ σοβαρή και το καταλαβαίνεις από την πρώτη δαγκωνιά του κλασικού ψωμιού: ελαφρύ μεν, αλλά πολύ γευστικό. Το burger είναι φτιαγμένο από Aberdeen Angus, νοστιμότατο, με ψυχή – και στη Mexican εκδοχή του ισορροπημένα καυτερό και δροσερό. Στα brioche sliders το ψωμάκι είναι ντελικάτο και η καπνιστή BBQ σος δίπλα τους μέγκλα. Οι πατάτες, φρεσκοτηγανισμένες και γευστικότατες, στην γκουρμέ εκδοχή τους, με λιωμένο τυρί fondina και λάδι τρούφας. Μπορεί το βουβαλίσιο low cholesterol burger να είναι λίγο στεγνό (χωρίς λίπη), όμως η υφή του έχει τσαγανό και το κρέας ιδιαιτερότητα που μου άρεσε. Αν πάρετε σολομό, ζητήστε τον medium rare για να τον ευχαριστηθείτε. Δίπλα τους οι πίτσες, με ζύμη ναπολιτάνικη, χοντρουλή και τραγανή σαν χωριάτικο ψωμί. Eίναι καλή η κλασική Margherita, το ίδιο και η caprino, με κατσικίσιο τυρί, πιπεριά, ρόκα και τριμμένο πιπέρι, αν και κάπως στεγνή. Μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το ωραίο, βελούδινο cheesecake, και brownie δυνατά σοκολατένιο και υγρό. Όσοι πάρουν delivery θα χαρούν τα εξαιρετικά κουτιά της συσκευασίας (Φοίβης 17, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, 2108940260).