Ταξιδεύοντας πλέον (και) στα βόρεια

Η επιτυχημένη θαλασσινή συνταγή του Κερατσινίου γίνεται… διπλή: την Δευτέρα 19/5 το «Ταξιδεύοντας» δένει και στη Νέα Ερυθραία έχοντας μαζί του όλη την ψαριά του.

Ταξιδεύοντας πλέον (και) στα βόρεια

Δεύτερη έδρα αποκτά το θαλασσινό «E/Γ Ταξιδεύοντας…» του Κερατσινίου στη Νέα Ερυθραία. Από ό,τι μάθαμε, το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα Βόρεια» είναι βαμμένο στα λευκά και στρωμένο με άσπρα-μπλε καρό τραπεζομάντιλα, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της «αγοράς», που θα τη βλέπεις απέναντί σου με το που μπαίνεις, έχει στόχο την απόδοση –και οπτικά, εκτός από γευστικά– της φιλοσοφίας της καλής πρώτης ύλης. Εκεί, στο μαρμάρινο πάγκο, με φόντο το λευκό πλακάκι, θα δειγματίζεται η ψαριά της ημέρας: όστρακα, γαρίδες, καλαμάρια, συναγρίδες, σφυρίδες, σκορπίνες, πεσκανδρίτσες κ.ά. Τη γευστική επιμέλεια και των δύο μαγαζιών έχει πλέον ο Ηλίας Κόκκορης, κι η γκάμα θαλασσινών συνταγών που θα συναντήσετε στον κατάλογο είναι ιδιαίτερα πλούσια: από ρεγγοσαλάτα, λακέρδα, και γαβροντολμάδες, γάμπαρη και σαρδέλα ψητή ή φούρνου, σε στρειδομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες, ρύζι με σουπιές στο μελάνι τους ή βασιλικά καβούρια. Ξεκινάει την Δευτέρα 19/5.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.