Δεύτερη έδρα αποκτά το θαλασσινό «E/Γ Ταξιδεύοντας…» του Κερατσινίου στη Νέα Ερυθραία. Από ό,τι μάθαμε, το «Ε/Γ Ταξιδεύοντας… στα Βόρεια» είναι βαμμένο στα λευκά και στρωμένο με άσπρα-μπλε καρό τραπεζομάντιλα, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της «αγοράς», που θα τη βλέπεις απέναντί σου με το που μπαίνεις, έχει στόχο την απόδοση –και οπτικά, εκτός από γευστικά– της φιλοσοφίας της καλής πρώτης ύλης. Εκεί, στο μαρμάρινο πάγκο, με φόντο το λευκό πλακάκι, θα δειγματίζεται η ψαριά της ημέρας: όστρακα, γαρίδες, καλαμάρια, συναγρίδες, σφυρίδες, σκορπίνες, πεσκανδρίτσες κ.ά. Τη γευστική επιμέλεια και των δύο μαγαζιών έχει πλέον ο Ηλίας Κόκκορης, κι η γκάμα θαλασσινών συνταγών που θα συναντήσετε στον κατάλογο είναι ιδιαίτερα πλούσια: από ρεγγοσαλάτα, λακέρδα, και γαβροντολμάδες, γάμπαρη και σαρδέλα ψητή ή φούρνου, σε στρειδομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες, ρύζι με σουπιές στο μελάνι τους ή βασιλικά καβούρια. Ξεκινάει την Δευτέρα 19/5.
Ταξιδεύοντας πλέον (και) στα βόρεια
Η επιτυχημένη θαλασσινή συνταγή του Κερατσινίου γίνεται… διπλή: την Δευτέρα 19/5 το «Ταξιδεύοντας» δένει και στη Νέα Ερυθραία έχοντας μαζί του όλη την ψαριά του.