Homey

13

Σύγχρονο περιβάλλον με έμφαση στο κρέας αλλά και «σφραγίδα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Homey

Σύγχρονο περιβάλλον με έμφαση στο κρέας αλλά και «σφραγίδα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Homey - εικόνα 1

Homey σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει άνετο σπιτικό κλπ. Το εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο Χαλάνδρι με τη σφραγίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου (για την ακρίβεια της κόρης της), σέβεται το όνομά του και είναι όντως άνετο. Το περιβάλλον με κυρίαρχα χρώματα το λευκό και το γκρι-ανθρακίτη είναι φιλόξενο με μια μεγάλη μπάρα που προσθέτει στον κοσμικό χαρακτήρα του μαγαζιού και άνετη διάταξη σωστά επιλεγμένων τραπεζοκαθισμάτων. Το μαγαζί είναι γωνιακό με το τζάμι να κάνει έντονη την παρουσία του και να συμβάλει στη φωτεινότητα του χώρου. Αν εξαιρέσει κανείς το επίπεδο του θορύβου που ξεπερνάει ελαφρά τα επιθυμητά όρια, ο χώρος είναι φιλικός και homey όπως λέει το όνομά του.
Στο μενού (κύρια πιάτα) κυριαρχεί το κρέας με έμφαση στη διαχείριση μέσω σχάρας το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζεται με κάποιες ενδιαφέρουσες στην εκφώνηση σάλτσες. Μεταξύ των προτάσεων υπάρχουν και δύο-τρία πιάτα που υπακούουν περισσότερο στη λογική του μαγειρευτού. Σε συνδυασμό με τις προτάσεις ημέρας η εικόνα βελτιώνεται προς την κατεύθυνση του ζητουμένου, το οποίο δεν μπορεί παρά να στοχεύει στην επαφή με την κουζίνα και τις δεξιότητες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Σε επίπεδο «δια ταύτα» από τα ορεκτικά δοκίμασα μια ομελέτα με λογική τορτίγια και ελληνική νότα φέτας και κοτόπουλο στα κάρβουνα στυλ ταντούρι. Και τα δύο ήταν ευχάριστα. Συμπλήρωσα την παραγγελία μου με μια μερίδα πολύ καλά ρεβύθια στον ξυλόφουρνο στολισμένα με πικάντικες γαρίδες. Περιττό να πω ότι η κυριαρχία των ρεβυθιών ήταν απόλυτη αλλά και ότι το συγκεκριμένο πιάτο πρέπει να το βάλετε στο τραπέζι.

Homey - εικόνα 2

Σε ό,τι αφορά στα κύρια πιάτα ο μουσακάς λαχανικών ήταν ελαφρύς και γευστικός με εκφραστική παρουσία ντομάτας. Για μια όσο γίνεται πιο σφαιρική αξιολόγηση της πρότασης «κρέας» που κάνει το Homey προτίμησα το σχετικό πλατό, το οποίο ήταν ικανοποιητικό με πιο ενδιαφέροντα, ανάμεσα στα άλλα, τα χοιρινά παϊδάκια και τα μπιφτέκια. Παράλληλα, πολύ καλό και με εξαιρετικό ψήσιμο ήταν το ψητό συκώτι με μαρμελάδα κρεμμυδιών. Για τους φίλους του είδους είναι μια πολύ καλή επιλογή. Συμπερασματικά θα πω ότι το Homey είναι ένα εστιατόριο που κατ’ αρχήν επιβεβαιώνει τη δύναμη της ευρύτερης περιοχής του Χαλανδρίου στο εστιατορικό γίγνεσθαι και προσθέτει μια πινελιά στην κοσμικότητα των προτάσεων που κάνει. Με κάποιες ενστάσεις, κυριότερη από τις οποίες είναι ότι θεωρώ απαραίτητη μια πιο τονισμένη παρουσία της σφραγίδας «Αργυρώ», το Homey προτείνει καλό φαγητό το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο από τη στιγμή που ο «μέντορας» υπάρχει. Μια επίσκεψη θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη.

Πλήρες δείπνο: 25-35€/άτομο, χωρίς το κρασί

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια