Δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης, με στόχο την ανάδειξη της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιούνται στις 5-7/5 στην «Costa Navarino».
Είναι η δεύτερη χρονιά που το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και των Χρυσών Σκούφων, διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης με στόχο την ανάδειξη της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Κάθε ένα από τα τρία τρίωρα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις 5, 6 και 7 Μαΐου στο «Navarino Dunes» του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Costa Navarino» θα έχει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, και θα «κλείνει» με γευσιγνωσία. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν στους γύρω στους 150 συμμετέχοντες (μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων κ.α.) ενδιαφέροντα στοιχεία, παραδείγματα και προτάσεις που αφορούν τόσο στην γευστική κουλτούρα του τόπου όσο και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της εστίασης, ενώ τρεις σημαντικοί εκφραστές της ελληνικής γαστρονομίας, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δόξης Μπεκρής και η Νένα Ισμυρνόγλου, θα μαγειρέψουν μεσσηνιακές συνταγές. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε στα www.kalamatacvb.gr & www.messinianchamber.gr Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 2721062212.