Βόρεια προάστια σε ρυθμό «Nice ‘n’ Easy»

Μετά το Κολωνάκι, Κηφισιά: η δεύτερη έδρα του bio-συνειδητοποιημένου, πολυσυλλεκτικού στις μαγειρικές του all-day restaurant άνοιξε στην οδό Παπαδιαμάντη.

Βόρεια προάστια σε ρυθμό «Nice ‘n’ Easy»

Είναι σαφώς επιτυχημένη η συνταγή του κολωνακιώτικου «Nice ‘n’ Easy»: το πάθος του Δημήτρη Χριστοφορίδη για το υγιεινό φαγητό και οι γευστικές κατευθύνσεις του πληθωρικού σεφ Χρήστου Αθανασιάδη έχουν δώσει ένα bio-συνειδητοποιημένο, πολυσυλλεκτικό στις μαγειρικές του all-day στέκι με την αναζήτηση στο DNA του. Πέρυσι απέκτησε και μια έδρα στη Μύκονο, στο Καλό Λιβάδι. Ένα χρόνο μετά κάνει την επόμενη κίνηση εμφανίζοντας ένα δεύτερο αθηναϊκό αδερφάκι στην Κηφισιά, το οποίο ήδη, από ό,τι ακούω, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του έκανε… σουξέ. Το «Nice ‘n’ Easy organic bistrot» της Παπαδιαμάντη, είναι ψηλοτάβανο, αεράτο, διακοσμημένο σε μοντέρνους τόνους, με την Μέριλιν Μονρό, τον Σινάτρα, τον Τζέιμς Ντιν και τον Έλβις να βάζουν την κινηματογραφική-μουσική πινελιά τους και πάλι στους τοίχους. Το μενού είναι εκτενές, με μεγάλο μέρος του κοινό με εκείνο της Σκουφά. Πάντα θα βρείτε σάντουιτς και πρωινά, αλλά πιάτα όπως το sashimi τόνου με daikon, τα λιγκουίνι με άγρια ρόκα, δεντρολίβανο και chorizo, το burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας, ή το βουβαλίσιο φιλέτο, γλασαρισμένο με ρετσίνα και χαρουπόμελο, δίνουν τον τόνο μιας κουζίνας που ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες μεταξύ του καθημερινού και του gourmet. H κηφισιώτικη εκδοχή, μια που διαθέτει μεγαλύτερη μπάρα, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ποτό και το κοκτέιλ. Στην cocktail list θα ανακαλύψετε και πολλές ελληνότροπες συνταγές, όπως το Cydonia, με Metaxa, κανέλα, λεμόνι, λικέρ πορτοκαλιού και γλυκό κουταλιού κυδώνι ή μια καϊπιρίνια με σιρόπι αμυγδάλου και κουμκουάτ. Περισσότερα για τις γευστικές του επιδόσεις μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.