Το «Μezze Glyfada» στη Μεταξά

Το νέο μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του Ομίλου Καστελόριζο παίζει με τη νοσταλγία και την αύρα παλιού σπιτιού και στήνει σουβλίτσες στο τραπέζι.

Το «Μezze Glyfada» στη Μεταξά

Το νέο μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του Ομίλου Καστελόριζο παίζει με τη νοσταλγία και την αύρα παλιού σπιτιού και στήνει σουβλίτσες στο τραπέζι.

Το «Μezze Glyfada» στη Μεταξά - εικόνα 1

Μου άρεσε αυτή η απόδοση του νεο-παραδοσιακού: παλιές καγκελόπορτες, φερφορζέ κιγκλιδώματα, πορτοπαράθυρα και ξύλινα παλιά καρούλια της ΔΕΗ παίζουν με τη νοσταλγία και την αύρα παλιού σπιτιού στο βαμμένο στα χρώματα της ελιάς καινούργιο μεζεδοπωλείο με τη σφραγίδα του ομίλου Καστελόριζο. Με εξίσου εύκολα αναγνωρίσιμους κώδικες σε πιο μοντέρνο στιλάκι, η κουζίνα μοιράζει τις δραστηριότητες της μεταξύ κρεατικών και θαλασσινών: από τη μία έχεις μπρουσκετάκια ψητής σαρδέλας με ψιλοκομμένη ντομάτα και κάππαρη, που αντί για φρυγανισμένο ψωμί έχουν πίτα, φρέσκα καραβιδάκια με σος μουστάρδας ή τηγανητές γαρίδες με τραγανό κουρκούτι και από την άλλη νόστιμες πατατούλες με τη φλούδα τους, που δένουν ωραία με απάκι και πράσινες ελιές, ή αβγά μάτια σε μαντεμένιο τηγανάκι, με τον κρόκο να χύνεται πάνω σε τηγανητές πατάτες, σουτζούκι και σάλτσα ντομάτα. Από τις σουβλίτσες για δύο που έρχονται στο τραπέζι δοκίμασα το μοσχάρι (υπάρχει και κοτόπουλο), μέτρια ψημένο, τα κομμάτια του οποίου εναλλάσσονται με πιπεριές, μανιτάρι και κρεμμύδι, ενώ οι χυμοί του στάζουν στις πατάτες. Το βρήκα ωραία ιδέα και αν κρίνω από την παρουσία τους στα γύρω τραπέζια, είναι και η πιο δημοφιλής…

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".