Ανοιξιάτικο «Abovo»

Είστε για κοντοσούβλι με κουσκουσάκι αρωματισμένο με αμύγδαλα και μανταρίνι και ιβηρικό γουρουνάκι με πολέντα και σάλτσα gastrique;

Ανοιξιάτικο «Abovo»

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είχε δυνατό χειμώνα στο «Αbovo»: πιο ώριμη η κουζίνα του, δημιουργική, ισορροπημένη, νόστιμη, φέτος κέρδισε και τον πρώτο της Χρυσό Σκούφο. Τώρα που την έπιασε η ανανεωτική διάθεση της άνοιξης άνθησε και μια σειρά από νέα πιάτα: το ορτύκι έγινε κοντοσούβλι με κουσκουσάκι αρωματισμένο με αμύγδαλα και μανταρίνι, η σούπα από φρέσκο καβούρι Σκοτίας και γλυκιά πάπρικα που την είχαμε δοκιμάσει ως amuse bouche έχει πλέον κερδίσει τη θέση της στο μενού, ενώ τα κανελόνια γεμιστά με μοσχαρίσια ουρά και σάλτσα με γκοργκοντζόλα ή το ιβηρικό γουρουνάκι με πολέντα και σάλτσα gastrique ακούγονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.