Η «Κολυμβήτρια» στο «Poems n’ Crimes»

Στο έργο της Βίλιας Χατζοπούλου που παρουσιάζεται στις 24/4 στο art bar του Μοναστηρακίου το φαγητό γίνεται σκηνικό θέμα και λειτουργεί ισότιμα με την αφήγηση και τη μουσική.

Η «Κολυμβήτρια» στο «Poems n’ Crimes»

Είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα κορίτσι του ουρανού και έναν άντρα της γης και ταυτόχρονα ένα θέαμα «όπου το φαγητό γίνεται σκηνικό θέμα και λειτουργεί ισότιμα με την αφήγηση και τη μουσική». Ετοιμαστείτε λοιπόν για βουτιά, γιατί η «Κολυμβήτρια», η διασκευή του θεατρικού έργου της Βίλιας Χατζοπούλου «Η Γαλάζια Νο» -βραβευμένου με το Α’ Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004- επιστρέφει στο αίθριο «Poems n’ Crimes» των εκδόσεων Γαβριηλίδης την Πέμπτη 24/4 στις 9 μ.μ. Στο ρόλο της Κολυμβήτριας η Ιωάννα Αποστολοπούλου, συμπράττει με τον μουσικό Μανώλη Παπαγεωργίου, αλλά και τον σεφ Θανάση Ρούσσο. Ο τελευταίος βοηθά με τη σειρά του στην εξέλιξη της ιστορίας παρουσιάζοντας, σε αυτή την παράσταση όπου η αφήγηση συναντά το φαγητό, το μενού του ουρανού και θάλασσας. Το εν λόγω μενού περιλαμβάνει γαρίδα σοτέ, παναρισμένη με αρωματικά βότανα, σάλτσα πορτοκαλιού, κάρδαμο, τζίντζερ και καραμελωμένο αχλάδι, κοτόπουλο μαγειρεμένο με πετιμέζι στη γάστρα και τάρτα ντοματάκια, φρέσκο θυμάρι και αφρό ανθότυρου κ.α. Η είσοδος είναι € 19 το άτομο για την παράσταση και το δείπνο (τα ποτά δεν περιλαμβάνονται).
Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, 2103228839.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.