Μονοκατοικία

12,5 ↑

Μοντέρνα ταβέρνα με γεύσεις για όλα τα γούστα και κήπο «όλα τα λεφτά».

Μονοκατοικία

Tηλ:

Τιμές:

€20 - €25

Μοντέρνα ταβέρνα με γεύσεις για όλα τα γούστα. Από κεμπάπ μέχρι… ριζότο.

Μονοκατοικία - εικόνα 1

Η πρώτη εικόνα είναι πρωτότυπη και λίγο… «φευγάτη». Το κτίριο είναι όντως μια μονοκατοικία της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου με ύφος που αν μη τι άλλο δείχνει άποψη. Δεξιά στην είσοδο ένα μικρό μπαράκι, λίγο πιο μέσα ένας τοίχος με τούβλα, σε κάποια σημεία η πέτρα έχει αποκαλυφθεί και στο πίσω μέρος ένα καταπράσινος κηπάκος/αυλή που παραπέμπει ακριβώς σε μια οικοδομή αυτής της εποχής. Το σύνολο είναι απλό, λίγο ανακατωμένο στιλιστικά και προκαλεί συζητήσεις. Ο κήπος πάντως είναι «όλα τα λεφτά».
Ο κατάλογος είναι «φιλόξενος» και χωρίς να είναι σχοινοτενής κάνει προτάσεις για όλα τα γούστα. Από τα ορεκτικά η μελιτζανοσαλάτα είναι καλή και το προσδιοριστικό «καπνιστή» ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η χοιρινή τηγανιά αποτελείται από τρυφερά και όχι παραψημένα κομματάκια κρέατος, αναζητά όμως μια πιο έντονη μπαχαρική/αρωματική ένταση. Τέλος, το ριζότο με άγρια μανιτάρια και πετιμέζι είναι ένα απόλυτα σωστό πιάτο με γευστική ένταση και άψογο χύλωμα του ρυζιού.

Μονοκατοικία - εικόνα 2

Στα κύρια πιάτα ξεχωρίζει το μοσχαράκι στιφάδο. Τρυφερό κρέας, γευστική ένταση σάλτσας χωρίς υπερβολές και καλός πουρές είναι τρία στοιχεία που δίνουν στην επιλογή θετικό πρόσημο. Κλασσικά νόστιμος είναι ο καγιανάς με καλή αίσθηση ντομάτας και επαρκές ποιοτικά λουκάνικο. Γευστικά αναμενόμενη (για ένα μαγαζί που δεν ειδικεύεται στο κρέας) είναι η μοσχαρίσια κόντρα με ψητά μανιτάρια. Αντίθετα, στο αρνίσιο κεμπάπ η κρεατένια αίσθηση είναι αρκετά αδύναμη με αποτέλεσμα το πιάτο να μην είναι μερακλίδικο στον πρέποντα βαθμό.
Τέλος, τα επιδόρπια υπερβαίνουν γευστικά το αναμενόμενο με ένα καλό ζεστό τρίγωνο (κρέμα, μήλα και γρανίτα κρασιού), ενώ η μους σοκολάτας είναι αφράτη και ελαφριά. Η λίστα κρασιών είναι οριακή αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τιμές (καλές), ο ασκός δίνει τη δυνατότητα να βάλετε στο τραπέζι σας ένα αξιοπρεπές και σε ανάλογα καλή τιμή κρασί. Υποθέτω ότι το ζητούμενο των συντελεστών της Μονοκατοικίας, είναι ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον φαγητό που εξασφαλίζει μια θέση στο πολυπληθές πλέον εστιατορικό στερέωμα του Χαλανδρίου και ωθεί τους περιοίκους για μια δεύτερη και τρίτη επίσκεψη. Νομίζω ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ο κήπος στο πίσω μέρος της Μονοκατοικίας «αβαντάρει» την προσπάθεια.

Πλήρες δείπνο: 18-25€/χωρίς το κρασί.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια