Έφυγε ο «Επίκουρος»

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος αποχαιρετά τον Αλβέρτο Αρούχ, ένα πεινασμένο πνεύμα, διψασμένο για την αποκρυπτογράφηση των γαστρονομικών σημαινομένων και την ανάλυση των καλλιτεχνικών διαστάσεων των γεύσεων.

Έφυγε ο «Επίκουρος»

Δυστυχώς το Σάββατο έφυγε από κοντά μας, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο, ο «Επίκουρος». Ο Αλβέρτος Αρούχ άνθρωπος παθιασμένος με τη γαστρονομία όπως είχα πολλάκις διαπιστώσει συντρώγοντας και μιλώντας μαζί του, δεν είχε απλώς σφοδρή επιθυμία για την καλή κουζίνα, το πάθος του ήταν ακόμη μεγαλύτερο για την διανοητική της απόλαυση. Ο Σεφαραδίτης Αλβέρτος ήταν κυρίως ένα πεινασμένο πνεύμα, διψασμένο για την αποκρυπτογράφηση των γαστρονομικών σημαινομένων και την ανάλυση των καλλιτεχνικών διαστάσεων των γεύσεων. Και αυτή η ιντελεκτουέλ, πέραν του προφανούς , στάση του απέναντι στη γεύση, και η ανάλυσή της με φιλοσοφική και κριτική διάθεση είναι η πιο σημαντική συνεισφορά του όπως αυτή αποτυπώνεται στα βιβλία του και γενικότερα στα κείμενά του. Μας τίμησε με την συνεργασία του στο περιοδικό «Ευ Ζήν» και τον ευχαριστούμε θερμά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".