Δυστυχώς το Σάββατο έφυγε από κοντά μας, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο, ο «Επίκουρος». Ο Αλβέρτος Αρούχ άνθρωπος παθιασμένος με τη γαστρονομία όπως είχα πολλάκις διαπιστώσει συντρώγοντας και μιλώντας μαζί του, δεν είχε απλώς σφοδρή επιθυμία για την καλή κουζίνα, το πάθος του ήταν ακόμη μεγαλύτερο για την διανοητική της απόλαυση. Ο Σεφαραδίτης Αλβέρτος ήταν κυρίως ένα πεινασμένο πνεύμα, διψασμένο για την αποκρυπτογράφηση των γαστρονομικών σημαινομένων και την ανάλυση των καλλιτεχνικών διαστάσεων των γεύσεων. Και αυτή η ιντελεκτουέλ, πέραν του προφανούς , στάση του απέναντι στη γεύση, και η ανάλυσή της με φιλοσοφική και κριτική διάθεση είναι η πιο σημαντική συνεισφορά του όπως αυτή αποτυπώνεται στα βιβλία του και γενικότερα στα κείμενά του. Μας τίμησε με την συνεργασία του στο περιοδικό «Ευ Ζήν» και τον ευχαριστούμε θερμά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…
Έφυγε ο «Επίκουρος»
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος αποχαιρετά τον Αλβέρτο Αρούχ, ένα πεινασμένο πνεύμα, διψασμένο για την αποκρυπτογράφηση των γαστρονομικών σημαινομένων και την ανάλυση των καλλιτεχνικών διαστάσεων των γεύσεων.