Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» ξανάρχεται χαρούμενο, νόστιμο κι εξόχως ανανεωμένο και γιορτινό. Ετοιμαστείτε για την πιο εύγεστη και ψυχαγωγική βόλτα στην πόλη από τις 9 μέχρι τις 11/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» ξανάρχεται χαρούμενο, νόστιμο κι εξόχως ανανεωμένο και γιορτινό. Ετοιμαστείτε για την πιο εύγεστη και ψυχαγωγική βόλτα στην πόλη από τις 9 μέχρι τις 11/5 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού - εικόνα 1

Αν τον Απρίλιο του 2013 το πρώτο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στην Τεχνόπολη γύρισε­ σελίδα στο γευστικό τοπίο της χώρας, στη δεύτερη διοργάνωση που έγινε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα επιβεβαιώθηκε η ζωντάνια της σχέσης του κοινού με τους μικρούς παραγωγούς οι οποίοι καλλιεργούν μια νέα ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα. Αυτή η ειλικρινής χαρά με την οποία αντιδρά ο κόσμος όταν δοκιμάζει εξαιρετικές γεύσεις, που από τη μια αποτίνουν φόρο τιμής στην παράδοση και από την άλλη καινοτομούν δημιουργώντας ένα νέο «γαλανόλευκο» ρεπερτόριο, δίνει δυναμική στο ρεύμα των αυθεντικών προϊόντων με προσωπικότητα.
Γι’ αυτό στο επόμενο ανοιξιάτικο φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11/5 στον εμβληματικό­ χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, υπάρχει θεαματική ανανέωση της εκδή­λωσης. Με σύμμαχο τον όμορφο αθηναϊκό καιρό, η νόστιμη ψυχαγωγική βόλτα μας θα είναι ακόμη πιο ωραία, αφού τα περίπτερα των εκθετών θα απλωθούν εκτός από τα μοναδικά, ατμοσφαιρικά κτίρια του παλιού εργοστασίου –τώρα Μουσείου Φωταερίου– και στον υπαίθριο χώρο. Επειδή όμως η γεύση δεν είναι απλώς θερμίδες, αλλά­ αποτελεί ζωντανό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, το «Ελλάδα Γιορ­τή Γεύσεις - Άνοιξη 2014» διευρύνει και ολοκληρώνει αυτόν το χαρακτήρα με ποικιλία από πολιτιστικά χάπενινγκ. Δύο από τους καλύτερους, δια­κεκριμένους κι εξειδικευμένους στη γαστρονομία φωτογράφους, ο Γιώργος Δρακόπουλος και ο Βαγγέ­λης Πατεράκης, θα εκθέσουν εξαιρετικά έργα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ατμοσφαιρικού κτιρίου των Παλαιών­ Φούρνων. Ταυτοχρόνως, τονίζοντας το χαρούμενο, εορταστικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, στον υπαίθριο χώρο θα παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα και μουσικά χάπενινγκ από μπάντες ταλαντούχων μουσικών, που θα παίζουν από κλασική και τζαζ μέχρι ροκ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2014: Η άνοιξη του γευστικού πολιτισμού - εικόνα 2

Το εστιατόριο θα στηθεί και πάλι γύρω από τη σήμα κατατεθέν υψικάμινο και θα έχει θεματική άκρως ερεθιστική! Συντονιζόμενο με τις ανερχόμενες γευστικές τάσεις του πλανήτη, φέτος το φεστιβάλ εστιάζει στο ψαγμένο street food: μαριναρισμένα κρέατα σε ψωμιά και πίτες, γύροι αλλιώτικοι και απρόσμενοι, πρωτότυπα σουβλάκια με σαρδέλες αειφόρου αλιείας, ντοματοκεφτέδες με φάβα σε κυπριακή πίτα είναι μόνο μερικές από τις λιχουδιές που θα προσφέρει. Στην πλατεία στο κέντρο της Τεχνόπολης θα δημιουργηθούν ζαχαροπλαστείο και κοκτέιλ μπαρ που θα διευρύνουν τις δυνατότητες διασκέδασης στο χώρο.
Σώμα και καρδιά του φεστιβάλ 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων μικρών παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνοράματος» και του www.athinoramaumami.gr, την πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Προωθώντας την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, η κριτική επιτροπή­ του φεστιβάλ θα αξιολογήσει τα προϊόντα των εκθετών που βγήκαν στην αγορά από τον Απρίλιο του 2013, τα οποία μάλιστα θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο, και θα δώσει βραβεία καινοτομίας. Παράλληλα οι επισκέπτες θα ψηφίσουν τα δικά τους καλύτερα στα βραβεία κοινού, ενώ η κριτική επιτροπή ειδικών θα δώσει βραβεία συσκευασίας. Περισσότερες πληροφορίες: www.elladagiortigefseis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.