11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα

Για όποιο λόγο κι αν απέχεις από το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, είτε προτιμάς πατροπαράδοτη λαϊκή δημιουργικότητα είτε κάτι πιο σύγχρονο ή πιο διεθνές, η Σαρακοστή σου έχει πολλές νόστιμες επιλογές.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα

Για όποιο λόγο κι αν απέχεις από το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, είτε προτιμάς πατροπαράδοτη λαϊκή δημιουργικότητα είτε κάτι πιο σύγχρονο ή πιο διεθνές, η Σαρακοστή σου έχει πολλές νόστιμες επιλογές. Τι θα έλεγες, ας πούμε, για νηστίσιμα...

Τι θα έλεγες, ας πούμε, για νηστίσιμα...

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 1

με ένα παρεΐστικο μενού;
Στο «Ρακί Μεζέ» στην Καλλιθέα το μενού της παρέας θα τηρεί τις παραδόσεις: εννιά διαφορετικά πιάτα (μελιτζάνα πολίτικη, ντολμαδάκια θαλασσινών, γαριδάκι, καβουρομακαρονάδα κ.ά.) και ρακή ή κρασί –όλα σε απεριόριστη ποσότητα– έρχονται στο τραπέζι με € 16 το άτομο.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 2

με αρώματα της γης;
Δεν λείπουν τα θαλασσινά, ίσα ίσα (βλ. ταραμοκεφτέδες, μαύρες ταλιατέλες με σουπιά, γαρίδες, βασιλομανίταρα και ελληνική τρούφα, κ.α.) αλλά στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο δώσε βάση (και) στα «γήινα»: μανιτάρια σοφρίτο με φρυγανισμένο σκορδόψωμο, σαλιγκάρια στιφάδο με φρέσκια ντομάτα ή φαβοκεφτέδες Σαντορίνης με σάλτσα Vinsanto και σταφίδας.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 3

με μια πινελιά παιδικότητας;
Στη μονοκατοικία της «Μπεμπέκας» στο Χαλάνδρι «παίζουν», δίπλα στις παιδικές ζωγραφιές και στα καραβάκια ή στην αυλή, σιφνέικη ρεβιθάδα στο πήλινο, μελιτζανοσαλάτα με φρέσκα μυρωδικά, λευκή ταραμοσαλάτα, φρέσκες γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά κ.ά.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 4

σε κλασικό ελληνικό τέμπο;
Δυο δεκάδες σαρακοστιανά ετοιμάζει σε καθημερινή βάση η κουζίνα της «Αλεξάνδρας» στα Παναθήναια, οπότε έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε αγκινάρες αλά πολίτα, χταπόδι ψητό με φάβα, σουπιές με σπανάκι, μακαρόνια με θαλασσινά στη λαδόκολλα και άλλα πολλά.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 5

αλά ιταλικά;
Στο «Da Bruno» στο Παλαιό Φάληρο θα φτιάχνουν τη Μ. Εβδομάδα δέκα διαφορετικά νηστίσιμα πιάτα την ημέρα, όπως πένες με λαχανικά και ντοματίνια, λινγκουίνι με αχινό, σαλάτα με καβούρι, γιουβέτσι με καραβίδες, γλυκό καλτσόνε με μήλο, κουκουνάρι και σταφίδες.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 6

μοναστηριακού τύπου;
Και φέτος η κουζίνα του «La Suite Lounge» στο «St. George Lycabettus» προτείνει νηστίσιμες μοναστηριακές συνταγές. Κάθε μέρα θα υπάρχει ένα διαφορετικό μενού τριών πιάτων (€ 15 με ένα ποτήρι κρασί), με επιλογές όπως αγκινάρες με χλωροκούκια, ή σουπιές σε Αγιωργίτικο με χόρτα.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 7

με καινούργια δαντέλα;
Στο μεζεδοπωλείο «Χριστίνας» στα Πετράλωνα, περιτριγυρισμένα από ταπετσαρίες που θυμίζουν παλιά ­δαντέλα και σχοινένια φωτιστικά, αυτές τις ημέρες θα κυκλοφορούν φάβα, πηλιορείτικοι γίγαντες στη γάστρα, μοσχοχτάποδα κρασάτα και ψιλό γαριδάκι τηγανητό.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 8

με έθνικ αύρα;
Ινδικά samosas λαχανικών, μεξικάνικες fajitas με γαρίδες, quesadillas, γαρίδες με πράσινο κάρι και γάλα καρύδας και ακόμη πολλά πιάτα θα σε περιμένουν στα «Altamira» είτε στο Μαρούσι είτε στο Κολωνάκι, σε περίπτωση που θέλεις μια ­εναλλακτική… πολυεθνική.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 9

με τη Μυρσίνη;
Στο εστιατόριο «Γιορτή» στο Χαϊδάρι (2105326163) η Μυρσίνη Λαμπράκη υπογράφει ένα νηστίσιμο μενού με μοντέρνους ελληνικούς τόνους, π.χ. πλιγούρι με θαλασσινά και λεμόνι, σουπιές με βλαστάρια μολόχας και καυκαλήθρες, παπουτσάκια με θαλασσινά αλλά και -εννοείται- μυρωδάτες μαραθόπιτες.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 10

με ένα ουζάκι;
Στο «Ουζερί του Λάκη» το κλασικό, ανεπιτήδευτο ουζερί στο βάθος του μικρού πεζόδρομου στην πλατεία Βικτωρίας, το γευστικό πρόγραμμα έχει σουπιά και μακαρόνια που βράζουν στο μελάνι της, γόνο με πράσο και καυτερή πιπεριά, μυδοπίλαφο, γαριδομακαρονάδα και πάει λέγοντας.

11 νηστίσιμες στάσεις στην Αθήνα - εικόνα 11

στο χέρι;
Αν ψάχνεις νηστίσιμο φαγητό στα γρήγορα ή to go, θα βρεις στο κέντρο, σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του Τσίλερ (Ρόμβης και Περικλέους), το «Not Just Falafel». Και μαζί φαλάφελ σε αραβικές πίτες, με λαχανικά και πικάντικη -ή μη- σάλτσα, χούμους και φατούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.