Τρωγοπίνοντας σε ένα «Ούζομπαρ»

O Γιάννης Λιάκου πέρασε από αρκετά αθηναϊκά μαγαζιά προτού εμφανίσει το δικό του μαρουσιώτικο στέκι του ούζου, του τσίπουρου και του μεζέ. Είναι το πρώτο του. Είναι και ωραίο.

Τρωγοπίνοντας σε ένα «Ούζομπαρ»

O Γιάννης Λιάκου πέρασε από πολλά αθηναϊκά μαγαζιά προτού εμφανίσει το δικό του μαρουσιώτικο «Ούζομπαρ», ένα λιτό και χαριτωμένο χώρο του ούζου, του τσίπουρου, των αποσταγμάτων και του θαλασσινού μεζέ – χωρίς να λείπει κι η «αντίπερα όχθη» του κρέατος. Κάτω από ένα δάσος από γλομπάκια, δίπλα στα φορτωμένα ράφια, πάνω σε τραπέζια στρωμένα με χαρτί του ιχθυοπώλη, με μουσική υπόκρουση από Imam Baildi μέχρι Μπιθικώτση, κυκλοφορούν αλίπαστα, όστρακα, τραγανά μπαρμπουνάκια και μπακαλιαρολουκουμάδες, παίζουν όμως και πιο στεριανής κατεύθυνσης προτάσεις, όπως λόγου χάρη γαρδουμπάκια, πανσετάκια ή βουβαλίσιος καβουρμάς.
Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.