O Γιάννης Λιάκου πέρασε από πολλά αθηναϊκά μαγαζιά προτού εμφανίσει το δικό του μαρουσιώτικο «Ούζομπαρ», ένα λιτό και χαριτωμένο χώρο του ούζου, του τσίπουρου, των αποσταγμάτων και του θαλασσινού μεζέ – χωρίς να λείπει κι η «αντίπερα όχθη» του κρέατος. Κάτω από ένα δάσος από γλομπάκια, δίπλα στα φορτωμένα ράφια, πάνω σε τραπέζια στρωμένα με χαρτί του ιχθυοπώλη, με μουσική υπόκρουση από Imam Baildi μέχρι Μπιθικώτση, κυκλοφορούν αλίπαστα, όστρακα, τραγανά μπαρμπουνάκια και μπακαλιαρολουκουμάδες, παίζουν όμως και πιο στεριανής κατεύθυνσης προτάσεις, όπως λόγου χάρη γαρδουμπάκια, πανσετάκια ή βουβαλίσιος καβουρμάς.
Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.
Τρωγοπίνοντας σε ένα «Ούζομπαρ»
O Γιάννης Λιάκου πέρασε από αρκετά αθηναϊκά μαγαζιά προτού εμφανίσει το δικό του μαρουσιώτικο στέκι του ούζου, του τσίπουρου και του μεζέ. Είναι το πρώτο του. Είναι και ωραίο.