v
Μικρή το δέμας, αλλά η Μάρκου Μπότσαρη έχει, αναλογικά με το μέγεθός της, αρκετές εστιατορικές προτάσεις. Έχει επίσης ένα όμορφο λιλιπούτειο deli (το «Mimaya Shop»). Και εδώ και λίγες μέρες έχει και το δικό της cheese and wine bar. Στο άρτι αφιχθέν «Vein», το χώρο του οποίου διαμόρφωσαν η αρχιτεκτόνισσα ιδιοκτήτρια Δέσποινα Χαραλάμπους και ο διακοσμητής Νίκος Καραθανάσης με βασικά υλικά το ξύλο, το γυμνό μπετόν, το μέταλλο και το γυαλί, στήνουν ένα σύγχρονο οινο-κεντρικό σκηνικό. Τη λίστα (γύρω στις 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, είκοσι πέντε από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι) έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Χρυσός, με το wine team να συμπληρώνουν ο Κλέαρχος Κανελλάκης και ο Γιώργος Δεληγιάννης. Για συνοδεία προτείνουν ποικιλίες τυριών-αλλαντικών, μπρουσκέτες, ζεστά και κρύα πιάτα όπως π.χ. γαρίδες με λάιμ, κατσικίσιο τυρί με κρούστα ξηρών καρπών, αλλά και έξτρα παρεϊστικο φοντί. Όσο για τις μουσικές προτιμήσεις τους, μαθαίνω ότι κινούνται, ανάλογα με την ημέρα και τη διάθεση της κονσόλας, μεταξύ Sinatra, Nino Rota, Edith Piaf, και φτάνουν μέχρι το βερολινέζικου καμπαρέ.