«Vein»: ένα cheese & wine bar που ακούει Nino Rota

Η μικρή γευστική πιάτσα της Μάρκου Μπότσαρη στη Γλυφάδα επεκτείνεται λίγο ακόμη, αποκτώντας κι ένα στέκι για τυρο-οινόφιλους.

«Vein»: ένα cheese & wine bar που ακούει Nino Rota

v

Μικρή το δέμας, αλλά η Μάρκου Μπότσαρη έχει, αναλογικά με το μέγεθός της, αρκετές εστιατορικές προτάσεις. Έχει επίσης ένα όμορφο λιλιπούτειο deli (το «Mimaya Shop»). Και εδώ και λίγες μέρες έχει και το δικό της cheese and wine bar. Στο άρτι αφιχθέν «Vein», το χώρο του οποίου διαμόρφωσαν η αρχιτεκτόνισσα ιδιοκτήτρια Δέσποινα Χαραλάμπους και ο διακοσμητής Νίκος Καραθανάσης με βασικά υλικά το ξύλο, το γυμνό μπετόν, το μέταλλο και το γυαλί, στήνουν ένα σύγχρονο οινο-κεντρικό σκηνικό. Τη λίστα (γύρω στις 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, είκοσι πέντε από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι) έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Χρυσός, με το wine team να συμπληρώνουν ο Κλέαρχος Κανελλάκης και ο Γιώργος Δεληγιάννης. Για συνοδεία προτείνουν ποικιλίες τυριών-αλλαντικών, μπρουσκέτες, ζεστά και κρύα πιάτα όπως π.χ. γαρίδες με λάιμ, κατσικίσιο τυρί με κρούστα ξηρών καρπών, αλλά και έξτρα παρεϊστικο φοντί. Όσο για τις μουσικές προτιμήσεις τους, μαθαίνω ότι κινούνται, ανάλογα με την ημέρα και τη διάθεση της κονσόλας, μεταξύ Sinatra, Nino Rota, Edith Piaf, και φτάνουν μέχρι το βερολινέζικου καμπαρέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.