Ένα νέο «Αθηναϊκόν» στη Μητροπόλεως

Είναι από τα παλιότερα μαγαζιά της πόλης το «Αθηναϊκόν». Ξεκίνησε στην οδό Σανταρόζα το μακρινό 1932, για να μετακομίσει το...

Ένα νέο «Αθηναϊκόν» στη Μητροπόλεως

Είναι από τα παλιότερα μαγαζιά της πόλης το «Αθηναϊκόν». Ξεκίνησε στην οδό Σανταρόζα το μακρινό 1932, για να μετακομίσει το 1985 (όταν μεταστεγάστηκαν και τα δικαστήρια) στη Θεμιστοκλέους. Εδώ και μερικές ημέρες, δεν το βρίσκουμε μόνον εκεί: το γνωστό ουζομεζεδοπωλείο εγκαινίασε τη δεύτερη, πιο μοντέρνα και πιο εστιατορική του έδρα στην Μητροπόλεως. Η νέα εκδοχή -και εποχή- έχει τοίχους σε απαλό γκρι που «σπάει» με λίγο κοραλί, ξύλινα τραπέζια και δερμάτινους καναπέδες, ενώ στη σάλα κρέμεται μια σειρά ιδιοσυγκρασιακών ζωγραφικών συνθέσεων του Απόστολου Γιαγιάννου που επεξεργάζονται την έννοια της ελληνικότητας. Παίρνοντας στα χέρια σας τον κατάλογο θα δείτε ότι η ημι-ανοικτή κουζίνα του καινούργιου «Αθηναϊκού», εκτός από τη γνωστή και εκτενή γκάμα των θαλασσινών και κρεατικών μεζέδων με την οποία έχουν συντροφέψει τα ούζα τους πολλές γενιές Αθηναίων, φτιάχνει και αρκετά μαγειρευτά ημέρας: ντολμάδες αυγολέμονο, μοσχάρι στιφάδο, χοιρινό γάστρας με φρέσκια ρίγανη ή κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες και άλλα πολλά.
Μητροπόλεως 34, Κέντρο, 2103252688.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.