Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Ο όμιλος εστιατορίων "Jul’s" που ξεκίνησε την πορεία του στην Ίμπιζα και του χρόνου επεκτείνεται στο Λονδίνο, απέκτησε έδρα στην Αθήνα. Πήραμε μια πρώτη γεύση από την ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα του executive chef του ομίλου Χρήστου Φώτου και αναμεταδίδουμε.
Στο roof restaurant του The Dolli στη Μητροπόλεως η θέα είναι συγκλονιστική, οι γαρίδες σωστά σωταρισμένες και τα cocktails signature. As eclectic as it gets.
Το κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, και κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στην εκλεκτή πρώτη ύλη, έχοντας πια μεγαλύτερο χώρο για να την απολαύσουμε.
Από τη comfort αγκαλιά της δημώδους παράδοσης οι σεφ υιοθετούν τον τραχανά, εξελίσσοντάς τον σε νέες συγχορδίες. Τάση ανερχόμενη, νόστιμη και θεαματική.
Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο-μέλος του ομίλου S One Hospitality στο Κεφαλάρι ποντάρει στη ζεστασιά αλλοτινών εποχών και προτείνει γεύσεις που εμπνέονται από τα αμερικάνικα steakhouse και ορισμένα κλασικά της γαλλικής κουζίνας.
Το κομψό all day bar restaurant του Κολωνακίου παραμένει μεγάλο φαβορί του κέντρου, για κάθε περίσταση.
Με σύνθημα "rest and rise" ζυμώνεται και ξεκινάει το καινούριο πρότζεκτ του "Ergon", ένα ξενοδοχείο - φούρνος.
Ο βραβευμένος σεφ μας μιλά για τη σημασία που έχουν για εκείνον οι γαστρονομικές διακρίσεις, την αγάπη του για τα ταξίδια που τον κάνουν καλύτερο μάγειρα, και μας δίνει μια πρόγευση του ειδικού four hands menu που θα συνδημιουργήσει με τον επιδραστικό σεφ Jacob Jan Boerma στην φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων στο ξενοδοχείο "InterContinental" (8/4).
Το έδεσμα που για κάποιους σπάει τη νηστεία και για άλλους είναι απλώς μια αφορμή για ψαροφαγική έξοδο, έχει την τιμητική του στα εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες της Αθήνας.
Το εμβληματικό μαγαζί της παραλιακής πλέει προς τη νέα εποχή του, και συντονίζει το προσεγμένο του μενού με την εικόνα της υπερσύγχρονης μαρίνας που κατασκευάζεται πυρετωδώς γύρω του.
Το εστιατόριο – προορισμός του ταλαντούχου Θέμη Μπέλλου, που χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας, ενδυναμώνει την κουζίνα του υποδεχόμενο τον πολύπειρο Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef.
Η νέα ετικέτα "Terra Argilla" επισημοποιεί την πρώτη κυκλοφορία της Μαλαγουζιάς του Zervas Winery
Ένα χαλαρό all day γίνεται πόλος έλξης του κοινού που αναζητά το μελετημένο vegan, από το σνακ μέχρι το γλυκό.
Διαψεύδει τη φήμη ότι κλείνει το "Δίπορτο", η ιστορική υπόγεια ταβέρνα της Ομόνοιας, ο Χρήστος Μαργαρίτης, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου. Μήπως ήρθε όμως η ώρα και η παλιά αθηναϊκή, και ευρύτερα ελληνική, ταβέρνα ως είδος να ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ή έστω να προστατευτεί ως κομμάτι της ιστορίας μας αλλά και της ζωής της πόλης;
3 επιλογές κρασιού και ποιοτικών αποσταγμάτων που πρέπει να ανακαλύψεις & να εντάξεις στο τραπέζι της Σαρακοστής.
Το νέο street food του σεφ Βαγγέλη Λεούση καταθέτει τη δική του εκδοχή πάνω στο αθηναϊκό smashed μπιφτεκόψωμο.
Μερικές νόστιμες και προσεχείς αφορμές για μια βόλτα από το πολυβραβευμένο εστιατόριο.