Vin doux naturel: Η Σάμος, η ολοκαίνουργη ετικέτα & ένα κρασί με μέλλον!

Το V.D.N είναι έτοιμο να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία γεύσης, διαφορετική από αυτή που μέχρι τώρα ήξερες για τα γλυκά κρασιά.

Vin doux naturel

Σάμος! Εκεί, στο ανατολικό άκρο του Αιγαίου, φημισμένη και με μακρά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση από αρχαιοτάτων χρόνων. 

Με μία ποικιλία "χρυσή" που δεν είναι άλλη από το Μοσχάτο, λευκή και γηγενής άκρως αρωματική η οποία αποτελεί τον πρωταγωνιστή του νησιού. 

Με υψηλούς ορεινούς όγκους, που αγκαλιάζουν κάθε χωριό αλλά και με διάσημους και ενδιαφέροντες αμπελώνες οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στους Βουρλιώτες, στους Μανολάτες, στους Σταυρινήδες και στον Πλάτανο. Μην ξεχνάμε ότι αμπελώνες εκτείνονται σε όλο το γεωφυσικό ανάγλυφο του νησιού και φτάνουν ως τα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του νησιού, φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και μετρά πάνω από 1500 μέλη με περίπου 15.000 στρέμματα να καλλιεργούνται αυτή την στιγμή. Η παραγωγή φτάνει, ανάλογα φυσικά και με την χρονιά, τους 5.000 με 6.000 τόνους το χρόνο.

Vin doux naturel

Από μόνη της αυτή η συνθήκη είναι ικανή για να βγει στην αγορά μία ολοκαίνουργια ετικέτα, το Vin doux naturel που ψιθυρίζει κάτι νέο, φρέσκο, καινοτόμο αλλά και μοναδικά γαστρονομικό.

Το V.D.N είναι ένα ολόφρεσκο κρασί που έχει φινέτσα κι είναι έτοιμο να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία γεύσης, διαφορετική από αυτή που μέχρι τώρα ξέραμε για τα "γλυκά" κρασιά. Υπεύθυνο για το συγκεκριμένο κρασί είναι φυσικά το λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο, με τα σταφύλια να προέρχονται από ξερικούς, ημιορεινούς αμπελώνες οι οποίοι καλλιεργούνται σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, με νότιο προσανατολισμό και με χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Το Vin doux naturel ανήκει στην κατηγορία των μερικώς ενισχυμένων κρασιών με την προσθήκη αλκοόλης να γίνεται κατά την διάρκεια της ζύμωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Συνεταιρισμό της Σάμου έχει δοθεί μια από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης και δικαιούται να κυκλοφορεί οίνους διεθνώς μόνο με το όνομα "Samos".

H fresh ετικέτα V.D.N που μόλις κυκλοφόρησε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου διαθέτει έναν μοναδικά εκρηκτικό χαρακτήρα, όπου εγκλωβίζει όλες τις αισθήσεις λόγω της φρεσκάδας και μιας μοναδικής γεύσης από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα, όπως το ροδάκινο και το βερίκοκο. Η γλυκύτητα που διαθέτει είναι λεπτή, διακριτική, με ευγενικό προφίλ και νότες μελιού να χαρίζουν ένα γευστικό πλούτο αλλά και μία διάρκεια που εντυπωσιάζει.   

Έχει προσωπικότητα και θα κερδίσει τον ουρανίσκο των οινόφιλων γιατί είναι μοντέρνο, ολόδροσο και σε προκαλεί να το συνδυάσεις απολαυστικά, όχι μόνο με επιδόρπια, αλλά και με άπειρες επιλογές ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. 

Ιδανικά, σερβίρεται στους 8-10º C

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λευκό
Γλυκύτητα: Γλυκό
Ποικιλία: Μοσχάτο
Παραγωγή: 2024 (εσοδείας 2023)
Παραγωγός: Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου
Αλκοόλ: 15 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Σάμος

Με τι συνδυάζεται

Food pairing

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς για την ετικέτα VIN DOUX NATUREL είναι  ότι γεννήθηκε για να δίνει το παρόν σε όλες τις γαστρονομικές επιλογές! Είναι ένα λευκό, γλυκό κρασί που το απολαμβάνεις με το γεύμα ή το δείπνο και αξίζει να συνδυαστεί με λαζάνια θαλασσινών εμπλουτισμένων με λευκή βελούδινη μπεσαμέλ, λευκά κρέατα μαγειρεμένα με φρούτα αλλά και τάρτες αχλαδιού με ροκφόρ ή, λευκές παρασκευές επιδόρπιων.

www.samoswine.gr | facebook: ΕΟΣ Σάμου / UWC Samos | instagram: @eossamou | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2273 087510 | email: info@samoswine.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".