Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα σε 55 σημεία της πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης. 

Τσικνοπέμπτη με μουσική και παράδοση

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11.30 π.μ., ενώ στις 12 μ.μ. η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους, στη Βαρβάκειο στης 1 μ.μ..

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο παλμός του καρναβαλιού συνεχίζει να χτυπά πολύ δυνατά το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές, στις πλατείες και στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Μουσειοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αποκριάτικες δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάρτι για τα παιδιά, αποκριάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης και καρναβαλικό ρυθμό από πολιτιστικούς συλλόγους και μουσικές ομάδες, συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και πολλά ακόμη θα συμβούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που εξελίσσεται σε όλη την πόλη.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Ενωση Ζακυνθίων Αθήνας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 7-10/3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.